[]

otomobil meraklılarına..

arkadaşlar öncelikle belirteyim ki aracı uzun vadeli kullanmayı düşünüyoruz o yüzden ikinci elde giderinin iyi ya da kötü olması çok da önemli değil. en önemli kriterimiz sıkıntı çıkarma ihtimali düşük bir araba olması. şimdi bilindik araba firmalarının sitelerine bakıyosun tsi, dsg ıvır zıvır envai çeşit kısaltma ulan dizel mi vitesi nasıl bunları ayırt etmek için baya bi kurdu olmak gerek bu işin. ben de dedim ki duyuruya sorayım onlar bilir ya da meraklısı bi 5-10 dk değerlendirip bi cevap verir.

özet geçmek gerekirse şu an piyasada 40000 tl altında dizel ve otomatik (yarı otomatik gibi bişey varsa o da olabilir eşime düşünüyorum zaten)vitesli "sıfır" bir araç var mı? tavsiyelerinizi rica ediyorum.

cansın duyuru..

 
o kadar para vereceksen ikinci el araca hiç bulaşma sıfır al.


  • mtrsykl  (24.12.11 15:53:49) 
@mtrsykl

aslında haklısın yazmamışım ama sıfır bakıyorum zaten 2. el alacaksam firmanın kendi sitesinde ne işim var, ikinci el sitelerine bakarım. yine de teşekkür ederim.
  • 7c  (24.12.11 15:58:54) 
sağlamlık açısından hondayı tek geçerim. ama hem dizel seçeneği pek olmaz honda da hem de sıfır fiyatlar çok pahalı. almaman gerekenleri sayayım. opel,chevrolet,fiat,bilumum ispanyol, fransız ve kore araçları. bunlardan uzak dur. bayan sürecek sonuçta hızlı dökülürler. bunun yerine alman, japon ve amerikan araçlardan dod vs gibi yerlerden ikinci al almanı salık veririm. (bkz: salık vermek)


  • ground  (24.12.11 16:41:35) 
eşiniz kullanacaksa tek bir şey söylim o zaman;
vw polo

  • etna  (24.12.11 17:18:49) 
tamam anladığım kadarıyla xw, ford ve toyota gibi 3 tane alternatifim var ama bunların 40000 tl nin altında dizel otomatik araçları var mı? dediğim gibi sitelerine bakmayı akıl ediyorum ama bi halt anlamıyorum

@etna teşekkür ederim poloyu ben de biliyorum ama şu vw polo 1.xxx jhdfghhdfshj dizeldir aynı zamanda otomatik vitestir, fiyatı da sana uyar diyebiliyor musun?
  • 7c  (24.12.11 17:22:43) 
aklıma punto evo geliyor. fiyat listesinden baktığımda 1.3 multijet(dizel) dualogic şanzıman( ki bu yarı otomatik bir şanzıman) 2011 modeli 41000 tl civarı en üst donanım seviyesinde bir araç. 2012si de 43500 gibi bir şey. diğer markalarda bu sınıfta hem dizel hem de otomatik şanzımanı beraber bulma şansınız biraz düşük. opel, ford, kia, seat gibi markalarda yok benim bildiğim kadarıyla.


  • avakado soslu portakalli pekin ordegi  (24.12.11 17:37:14) 
hem dizel hem otomatik lüks segment haricinde az markada var. polo otm. dizeller listede 46 falan ama kampanyayla 40 civarına inebilir. peugeot'ya bakabilirsiniz, çoğu modelinde otm. dizel var ve fiyatlarıda donanımına göre cazip.
dsg yarı otm. vites anlamına geliyor. her marka yarı otomatik sistemine farklı isim veriyor..

  • gaia  (24.12.11 17:51:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.