[]

Torrent kullanamama

Efenim üniversitenin bir internet ağı var. wupload premium ile 6-7 mb ile indirme yaptığımı biliyorum lakin bu ağda torrent kullanılmıyor. ayrıca ip değiştirerek bile internete girmeye izin vermiyor,durum bu yani.

bu ağda torrent kullanma imkanım var mı ?
yoksa hayallerde mi yaşıyorum ?

 
maalesef hayallerde yaşıyorsun.


  • trinitrotoluen  (24.12.11 02:06:53) 
sallıyorum tamamen ama ip değilde proxy değiştirirsen, sen değil vekil sunucu torrente girmiş olur gibime geliyor..

hotspotshield indirip denesen?
  • miucee  (24.12.11 02:13:59) 
wupload'dan devam edeceğiz o zaman.
bir de şunu sormak istiyorum

mail adresimizle ve tc kimlik nomuzla giriş yapıyoruz kablosuz ağa. acaba sen çok kullanıyorsun bu interneti diyip keserler mi? ya da yasa dışı işler çeviriyorsun diye bir yaptırım gelir mi ?
  • un  (24.12.11 02:14:15) 
@miucee
bi denerim

  • un  (24.12.11 02:16:51) 
"en çok kullanıyorsun bu interneti diyip keserler mi":

sen çok kullanmıyorsun, bi ton öğrenci var. herkes bişeyler indiriyor, göze batmazsın bile.. bi yerlerde sessiz bi çocuk var, asosyal.. torrent kurmuş porno indiriyor, rapidshare gibi yerlerden türk filmleri indiriyor.. bi taraftan da online oyun oynuyor.
  • miucee  (24.12.11 02:18:23) 
(bkz: seedbox) konusunu biraz araştırabilirsin.

mantık olarak torrentleri, kiraladığın sunucuya indiriyosun, ordan da kendi bilgisayarına indirebilirsin.

bi kaç ortak da bulursan ucuza halledilebilir.
  • lord esseginziki  (24.12.11 02:20:24) 
@miucee

ne yazık ki böyle ağlarda bahsettiğin gibi olmuyor. ben de okulun yurdunda kalıyorum ve günlük 4gb kotayı geçtiğimiz zaman hız otomatik olarak 512kbps'ye düşüyor. bunu 3-4 gün üstüste yaparsan 1 hafta interneti kesiyorlar.
proxy değiştirmek de çözüm değil. indirilmiyor.
seedbox'un çalışma şeklini tam olarak bilmiyorum ama işe yarar muhtemelen.
  • trinitrotoluen  (24.12.11 02:24:08) 
@trinitrotoluen
senin iş daha kötüymüş. benimkinde bir sınırlama yok. wupload ile bugün 24 film felan indirmişimdir 2 saatte. hızda bir sorun yok,sınırlama da. lakin torrent kullanmak daha cazip geliyor.seedbox konusunu az çok biliyorum, işe yarayabilir ama ortak bulmak da mesele

  • un  (24.12.11 02:27:08) 
torrific kullanabilirsiniz. (bkz: torrific.com)


  • sierra leone  (24.12.11 03:19:36) 
herhangi bi girişim sonuçsuz kalacaktır, eğer bilgi işlemdeki adamlar geri zekalı değilse.

hatta vpn ve vpn tarzı(hotspot, tor, bilmem ne) ilk çalışsa bile sonradan fark edileceği için engellenir.

en temizi git bi vps al, ayda 15-20 lira, üstüne torrent kur, ftp kur emule kur keyfine bak, hatta niyetin varsa web sitesi vs de kurabilirsin.
  • saiko  (24.12.11 09:31:42) 
hotspot shield ile utorrent çalışmıyor söyleyeyim.


  • zaraeta  (24.12.11 11:15:06) 
Ayni durum bende de var. Cozumu soyle;

Torrenti siliyosun. İndiricegin dosyayi torrent olmadan indiriyosun torrent linkinden. Dolayisiyla torrent olarak inmiyo sonra tekrat torrenti kurup indirmeye basliyosun. En azindan ben oyle yapiyorum
  • c1b2k3  (24.12.11 11:26:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.