[]

E-book reader??

Selam kitap kurtları...şimdi biraz araştırdım bi ton çeşidi var bunu trde bi de tabi kindle var ki bu piyasanın kralı oluo galiba sonra baktım wifide var alette eee dedim şahane.Ama şunları sorucam?

Bu aleti aldıkdan sonra kırdırmak lazım mı?djvu,pdf kitapları okumak için(gigapediadan sürekli kitap indiriyorum)
Neye dikkat etmem lazım ekranı göz yoruyor mu?
En önemlisi gardaş ben bunu kullanıyorum süper diyen var mı?
Birde şöyle bişi geldi aklıma buna türkçe ingilzce sözlük yükleyebiliomuyuz süper olur?

edit1:peki hangi kindle modelindne bahsediosunuz bi sürü çeşidi varmış bunun?
edit2:peki akademik olarak işimi görcek .ama türkçe e-book paylaşımı ne durumda mesela bugün çıkan bir türkçe kitap kaç ay sonra internete düşüyor?
edit3:sanırsam tuşlu olan benm pek işimi görmez touchda kenara not alabiliomuşuz hani ders kitaplarından falan boş yere kendim çözüm falan yapaiblirim sanırsam.Peki ekranı 5800 gibi basmatik mi?yoksa iphone gibi dokunmatik mi?içinden kalem filan mı çıkıyor?
edit4:peki bu aletinin wifilisinden alsam gigapedia falan bağlanıp direk alete e-book indirebilir miyim?

 
alet kirilmaz.

aynen gazete okur gibi bi hisle okunur ekran,göz yormaz.

ben o süper diyen arkadasim:)

evet türkce sözlük yükleniyo bunun icin bkz: amazon kindle
  • serabetan  (23.12.11 23:50:43) 
sırayla cevaplayayım:

-ingilterede denedim ve türkiyeye gelince bir tane sipariş ettim önümüzdeki hafta ulaşır heralde (heyecanlıyım bu konuda)
-deneme süremde göz yorulması yaşamadım e-ink'in özelliği bu zaten
-bu soru için şöyle yapalım (bkz: amazon kindle)
-hiç bir sınırlama yok kitap atma konusunda (djvu destekliyor mu bilemiyorum ama Calibre converter var o da sorun olmaz) amazon'dan almak istersen de amerikadan bir adres girmen çözüyormuş diyorlar
-sözlük yüklenebiliyor evet. yine ekşide bir arkadaş paylaşmıştı amazon kindle başlığında.
  • mutluvatandas  (23.12.11 23:52:11 ~ 23:52:48) 
yok kırdırmak falan gerekli değil. hemen her türlü dosyayı açıyor. açmayanı da calibre adlı programla mobi formatına çevirip yükleyebiliyoruz. Tek açmadığı ve keşke açsa dediğim dosya türü adobe digitals. çünkü türkçe ebooku parayla satın almak istiyorum diyorsan tek seçeneğin ideefixe, onlar da bu formatta satıyorlar (baya ucuz). formatı mobiye çevirmek için bazı programlar var ama 30 dolara falan satıyorlardı, ilacını da bulamadım açıkçası. yine de türkiyede satılan readerlardan uzak dur derim. ilk seçeneğin kindle olsun fiyatı çok uygun buradakilere göre. ikinci seçenek olarak nook bakabilirsin.


  • tembel sinefil  (23.12.11 23:53:07) 
touch iyi gibi duruyor not almak için vs ama sonra o dokunmatik ekrana zeval gelir mi bilinmez. ben düz kindle 4 siparişi verdim. tuşlu muşlu


  • mutluvatandas  (23.12.11 23:56:23) 
internette türkçe kitap bulmak zor en azından ben bulamıyorum kolay kolay (tabi bedava olanından bahs ediyorum) artı olanlarda scan oluyor sanırım yani kindle için tam verim alınamayabilir.


  • mutluvatandas  (23.12.11 23:59:41 ~ 24.12.11 00:01:08) 
5800 bilmiyorum ama touch bildiğin parmakla çalışıyor (youtube videolarına bir bakabilirsin) kalemli e-reader olarak şu var store.sony.com

kindle'ın wi-fi'sız versiyonu yok zaten. gigapedia direk kullanılmaz sanırım bilgisayara ihtiyacın olabilir o noktada.
  • mutluvatandas  (24.12.11 00:04:26 ~ 00:06:22) 
edit5:peki aletle internet kullanımı nasıl hangi browser kullanıo?


  • allstar  (24.12.11 10:02:11) 
kendi browserini kullaniyor,o da experimental uygulama diye geciyor zaten.


  • serabetan  (24.12.11 12:08:42) 
her siteye giriyor mu?


  • allstar  (24.12.11 13:04:25) 
teorikte evet,pratikte hayir.

internette gezinmesi cok eglenceli ya da verimli degil,bak hakkini yemiyim aletin wikipedia da gercekten rahat ve verimli,muhtemelen yazi olan sitelerde de gezinmek rahat ama bu aletin birincil amaci web degil,ondan cogu websitesini gezemeyebilirsin ya da verim alamazsin.
  • serabetan  (24.12.11 13:43:02) 
el yazısıyla not alabiliyor muyuz ekrana?


  • allstar  (24.12.11 23:45:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.