[]

Iphone sorusu var gençler koşun.

1 senedir Iphone alacağım hala alamadım yok 4 çıkacak dediler 4 çıktı hadi 5'i bekliyeyim dedim 4S çıktı falan... Ama 5'e kafayı taktım onu bekliyorum kesin alacağım da işte asıl sorum bu. Apple fanları veya teknolojiyle arası iyi olan arkadaşların ön görüsüne ihtiyacım var şimdi. Sizce bu Iphone 5 Eylül 2012 gibi falan piyasaya çıkar mı? Ya da daha erken mi çıkar ? Bekliyeyim mi yoksa "amaan 4S veya 4 al o kadar bekleme" mi dersiniz?


Şöyle bir brainstorming yapsak ya?

Not: Aslında bir smartphone'a gerçekten ihtiyacım var çünkü yaklaşık 5 aydır falan tabletimi telefon olarak kullanmaktayım ve hiç rahat değil. Bunu da göz önünde bulundurarak yanıtlarsanız sevinirim.

 
4s veya 4 al o kadar bekleme. Zira 4S steve jobs'ın imzası olan son iphone. iphone5 Tim cook imzası taşıyacak. Dolayısıyla hakkında pek çok spekülasyon var özellikle tasarımı hakkında. Kaldı ki iphone 5i beklesen bu sefer 6yı mı beklesem diyeceksin bir de öyle bir durum var çünkü apple oldukça kısa aralıklarla iphone u güncelliyor. O yüzden al birini bak keyfine. Ben 4s aldım en kötü ihtimalle 6ya kadar kafam rahat.


  • skywalkeremre  (23.12.11 22:38:25) 
Yani almaya niyetiniz varsa 4S'i alın... Çünkü bunun sonu yok. iPhone 5 en erken Aralık 2012'de Türkiye'de olur, ama size şunu söyleyim, bu kafayla giderseniz o zamanda iPhone 6'yı beklemeye başlarsınız. Bu böyle uzar gider... Eğer ihtiyacınız varsa beklemek için bir sebep yok bence.


  • marcelle  (23.12.11 22:39:59) 
steve jobs yaşasaydı iphone 5 i bekle derdim.çünkü adam mucitti.ama artık o kadar büyük devrimler yaratamaz apple firması.yani iphone 5te aman aman özellikler olcağını sanmıyorum.o yüzden ihtiyacınız varsa beklemeyin derim.iphone 4S alın derim eğer alıcaksanız iphone 4 yerine.


  • semson  (23.12.11 22:44:40) 
@marcelle @skywalkeremre

yok yok 5 i kesin alacağım yani. 4'ü de alacaktım aslında ama Türkiye'ye biraz geç geldi ve stok sorunu vardı. Sonra stoklar rahatladı ama aradan epey de bir zaman geçti ve "hadi bari 5'i bekliyim" dedim.

4s ile ilgili kaygılarım var aslında. Bazı sorunları var diye okudum. Özellikle çok pil yiyormuş ama sanırım bu IOS 5.1 güncellemesiyle bu sorunu çözmüşler.

Ayrıca iphone 5 te benim beklentim baya büyük. Ek özellikler ekleneceğini düşünüyorum. Aslında 4s alıp eğer 5 süperse 4s i satıp 5 alabilirim o da mantıklı gibi.
  • elektr10  (23.12.11 22:45:25 ~ 22:46:27) 
En dandik kabul gören iphone serisinin bile ömrü minimum 5-6 yıl. Ama o kadar hızlı güncelliyor ki apple telefonları bi anda eski,işlevsiz gibi geliyor. Alakası yok aslında. şuan iphone 3 ya da 3gs sahipleri bile çatır çatır kullanıyor telefonlarını. Tüketici çılgınlığı apayrı bir şey tabi. ios 4 olmuş 5 olacak 6. Bu hem beklemeye değecek bir şey değil, hem de 4s satıp 5 almaya değecek bir şey değil çünkü sonu yok bunun çok hızlı çıkartıyorlar telefonu. Daha 24 aylık kontrat bitmeden telefonun 2 üst modeli çıkmış olabiliyor. O yüzden en güzeli alıp kafayı rahatlatmak.


  • skywalkeremre  (23.12.11 22:53:43) 
4S al derim şimdiden. Onun çıkmasına ve TR'de, hatta Avrupa'da ulaşılabilir olmasına minimum 10 ay var daha, üstüne üstlük eskileri de çok değer kaybetmiyor iphone serisinin.


  • roket adam  (23.12.11 23:44:34) 
Apple her zaman eski teknolojileri parlatıp yeni modellerini öyle piyasaya sürüyor. 3g modeli de öyleydi, ön kamera da öyle, icloud'da öyle. iphone 5'de bakalım hangi teknolojiyi yeni gibi lanse edecekler.
teknolojiyi takip etmek istersen samsung htc android 3'lüsüne takılmak zorundasın.

  • bj  (24.12.11 08:56:21) 
@elektr10

Tamam ama her iPhone modelinde olacak zaten o dediğiniz. Yani 5'i de bekleseniz, 6'yı da bekleseniz farketmez. Çünkü bu telefon şimdiye kadar Türkiye'de asla Amerika ile aynı gün çıkmadı, hep birkaç ay sonra geldi. O stok sorunu da telefon yeni geldiğinde hep oluyor. Herkes birden sıraya giriyor ve stokların rahatlaması 3-4 ayı buluyor, bu hep olacak... Yapabileceğimiz bir şey yok.

Bende de iPhone 4 var, Turkcell'den almıştım, 6 ay oldu... Ben de sanırım iPhone 5 alırım, arada çok büyük bir fark olmadığı için 4S almayı düşünmüyorum...
  • marcelle  (24.12.11 09:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.