[]

The Dark Knight IMAX

bugün arkadaşla bilet alalım dedik. gişede "yalnız film 3d değil" diye uyarıda bulundular. "tamam bütün film değil zaten ama 4 sahnesi Imax kamerasıyla çekilmiş, o sahnelerin 3d olması lazım" dedik. hayır değil 2d tüm film, diye ısrar etti gişedeki görevli. bu konuda bilgisi olan var mı? eğer gerçekten IMAX in avantajı sadece daha büyük perde ve ses sistemi olacaksa üzüntülere gark olacağım.




 
IMAX derinlik hissi yaşatıyor, filmin içindeymişiniz gibi.
www.flixray.com
ama gözlük takılması gerekli. gözlük yoksa normal sinema filminden zerre farkı yoktur.
(bkz: 3d gözlüğü) şuradan gözlük hakkında bilgi edinebilirsiniz.

ama herşey gözlük ile bitmiyor. çünkü istanbulda bir iki sinema salonunda imax cihazı bulunmakta diyebiliyorum. afm, cevahir filan misal.. filmin posterinde "3d / imax film"
yazısına kanmayın hiç.

imax denilen altyapıya sahip olmayan sinemalarda ise o filmi normal sinema kalitesinde izlersiniz. isterseniz üstüste 2 tane gözlük takın. tırıvırı.

www.imaxtr.com.tr şuradan türkçe bilgi edinebilirsiniz.
www.movie-info.com şöyle de birşey var.
  • winsome  (22.07.08 21:52:58 ~ 22:03:39) 
istinye park imax'den aldık bileti. zaten sanırım başka da yok istanbulda.


  • oldtimer  (22.07.08 21:57:34) 
www.afm.com.tr şurada diyor ki

The Dark Knight: The IMAX Experience
Vizyon Tarihi: 25.07.2008

bugün 22 temmuz olduğuna göre eğer gidip izlediyseniz normal bir ön gösterimi olabilir.
çünkü websitesinde açıkca bahsediliyor filmin IMAX versiyondur diye. görevli bi haberde olabilir.
  • winsome  (22.07.08 22:07:52 ~ 22:14:12) 
benim bildigim 3d degil the dark night, olay buyuk perde ve ses sistemi, ki bence deger.


  • compumaster  (22.07.08 23:23:11) 
biletix'ten gelen etkinlik mailinde the dark knight icin imax olayindan bahsediyordu. bilmemkac sahnesi imax iviriyla cekilmi$tir, bu keyfi ya$ayin falan gibisinden.


  • dengesiz pamuk  (22.07.08 23:29:25) 
imax olan her film 3d değildir, sinemada oynanan film formati 35mm iken imax'de 70mm dir, yani daha büyük bir alan var her frame için, çok daha detay mevcut yani, o yuzden imax de izlemek daha güzel olur.


  • maersk  (23.07.08 10:33:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.