[]

Saç dökülmesine sabun-şampuan-yağ önerisi

tamam bu konuyla alakalı birçok soru var ama biraz güncellemek için soruyorum.
Şu an kullanan var mı herhangi bi sabun yada bitkisel şampuan, işe yaradı mı biraz da olsa dökülmeyi durdurmak adına..
Tamam biliyorum sadece sabunla olmaz bu iş fakat belki placebo etkisi oluşturabiliriz =)
Cevaplarınız önemli, böyle hiçbirşey yapamamak insanı daha kötü hissetiriyor.

 
dostum merhaba sabun değil ama bizzat kullandığım ürün var: loreal şampuan.

kuaforumnisantasi.com

kullanmazsan ölümü gör. günde bir defa yıkıyorsun ve yaklaşık 6 ay gidiyor. kolay gelsin.
  • kya  (23.12.11 11:14:07) 
loreal absolut mü? absolut'ten kötü iş çıkmaz. ben de alıyorum. işe yaramazsa kya'ya dalarım ama söyliyim.


  • terp  (23.12.11 11:37:52) 
Saç dökülmesini şampuan ile durdumazsınız.


  • trinitrotoluen  (23.12.11 11:51:11) 
ismi geçen sentetik bir şampuan markasının dökülen saç için bir etkisi olabileceğine inanıyor musunuz ?

yani hiç olmaz ise medikal şampuan tavsiyesi yapsaydınız mesela sebamed, fakat sebamedi yıllar var ki kullanıyorum bayağı da pahalıdır bir faydasını gördüm mü hayır.

en güzeli dermatolog arkadaşım da bu şekilde tavsiye etmişti.
bepanthen ampul ve evigen e vitamin ampul bu ikisini alın badem yağı ile bir de zeytin yağı ile karıştırın.bu karışımı saça iyice yedirin saç diplerine masajla 2 saat sonra yıkayın streç filan sarıp sıcak tutmakta fayda var.

ikinci yöntem bitkisel.
menekşe,
ısırgan,
hint,
sarımsak,
zeytinyağı,
bir de kaya tuzu (sıcak suda eritin)
bu yağları bir güzel karıştırın saça iyice yedirin çok kötü kokmaz merak etmeyin ,bu karışımı kardeşimde devamlı çıkan apseli bir sivilceler vardı karışımı sürdük, antibiyotikli kremin söndüremediği o yara bereyi bir iki gün içinde pırıl pırıl yaptı.

son olarak ısırgan otu ile rezene çayı aktardan alın kendiniz demleyin.

boşuna da şampuana filan para vermeyin hepsi de para tuzağı.
kullanmadığım ilaç şampuan kalmadı saç için bu üsttekiler ile bir parça iyiye gitmeye başladım.
geçmiş olsun.
  • uykulu  (23.12.11 11:58:21 ~ 11:59:01) 
ben bitkisel olan yöntemi tercih ediyorum. Hatta ben maranki'nin saç bakım yağı karışımını aldım ama kullanamadım bir türlü. içinde de o yağların hepsi var. o yüzden dedim hem onu kullanayım hem de bi bitkisel şampuan yada sabun kullanayım, olursa olur, olmazsa bahtımıza.
uykulu, senin tavsiye edeceğin sabun şampuan vs. var mı?

  • emricardo  (23.12.11 12:06:34) 
Ayrıca erkek tipi seç dökülmesi yaşıyorsanız bu üstte yazanların da hiçbir faydasını göremezsiniz. Daha ciddi tedavilere yönelmeniz gerekir.

(bkz: the big three)
  • trinitrotoluen  (23.12.11 12:08:48) 
trinitrotoluen

yurtdışı ve içi forumlara bakıyor dokulme ile ilgili bu dedigin ilac da diyemiyorum ki bunlari kullanan insanlar hatta arkadaşlarım var bunlar da fayda etmiyor dokulecegi varsa kacis yok bosuna para harcayip daha kotu moral bozuyorlar vakit kaybi yani cok samimi arkadasim dermatolog acikcasi bir kepek sorunumu 5 yıldır cozemedik gitmedigim doktor kalmadı.

tavsiye edeceğim şampuan yok cunku etkileri yok kendimizi kandırmayalım en iyisi halis zeytinyağı sabun tarişten filan bulun yada koyden getirtin en azindan katkı yok digerleri hacim vericez kuru tutucaz diye bir ton katkı koyuyor uzun donemde daha cok dokuyor, maalesef saglik bozuldu mu otla ilacla geri gelmiyor ama siz dediklerimi deneyin o kuaforde satılan reklam urunleri de es gecin onlar sadece guzel kokuyor ama etkileri ?
  • uykulu  (23.12.11 12:18:29) 
ben de zeytinyağlı sabun düşünüyorum ama hepsinde katkı maddesi var diye nereden alayım yada hangi markanınki daha az katkı maddesi içeriyor diye öğrenmek istedim. Aktarlara da güvenmiyorum zaten.
Tariş iyi midir diyorsun? bugün gidip alırım =)

  • emricardo  (23.12.11 12:26:40) 
@uykulu

döküleceği varsa dökülür diye bir şey yok. bu ilaçlarla gerçekten güzel sonuç elde edenler var. ama mesela ben 3 senedir minoxidil kullanıyorum(bununla birlikte dönem dönem farklı şeyler de kullandım) ve hiçir faydasını görmedim. biraz şans işi bu. bazılarında çok etkili oluyor bazılarında hiç etkili olmuyor. denemeden bilemezsin.

şampuan olarak organicum kullanmıştım ben bir ara. saçımdaki kepeği engelleyebilen ilk şampuandı kendisi. istersen bir dene derim.

bak ne diyorum? dene diyorum. hiçbirinden mucize bekleme yani.
  • trinitrotoluen  (23.12.11 12:32:40 ~ 12:34:32) 
dogrusun aktarlar da suyunu cikartmıs durumda dogallikla ilgileri kalmadı.

taris olabilir yada gemlik tarafına filan giderseniz koylerden alın onlar hakiki oluyor.

ha bi de sigara kahve gibi urunleri tuketmeyin sigara damarları tıkayip cildin beslenmesini engelliyor.
ayrıca evinize yakın baz istasyon var mı yada elektrik santrali, kimyasal tesis bunları da analiz etmeli sac durduk yere dokulmez...

sac kurutma makinasi bile radyasyon sebebi imiş ?
  • uykulu  (23.12.11 12:34:07) 
trinitrotoluen

tesekkur ederim deneyecegim
evet seni anliyorum haklisin da
o kadar cok care denedim ki artik sikildim o sebeple bos yere umut vermek istemiyorum ayrıca bunlar mucize vermiyor da dogru...
  • uykulu  (23.12.11 12:37:22) 
  • zirvelerin ozgurlugu  (23.12.11 12:38:28) 
ben istanbuldayım ve izmire gitme şansım pek yok. istanbulda tariş yok mu. netten alsam, ona da güvenemem. hiç birşeye güvennmiyorum artık =)
kendi sitesinden alınabiliyormuş zaten, tamamdır

  • emricardo  (23.12.11 12:42:02 ~ 12:51:25) 
ben bioxcin kullanıyorum, çok memnunum.


  • god knows what god knows  (23.12.11 19:14:05) 
biyoksine para veren bizden değildir.


  • trinitrotoluen  (23.12.11 19:26:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.