[]

The Dark Knight

şimdi etrafı The Dark Knight kasıp kavuruyor batman fanı olmasakta bu kadar ilgiden sonra izliyesimiz geldi bundan once hangi filmleri izleyelim her şey tam yerine otursun ?




 
batman begins.


  • goldenwand  (22.07.08 17:31:34) 
Batman (1989) www.imdb.com
Batman Returns (1992) www.imdb.com
Batman Forever (1995) www.imdb.com
Batman & Robin (1997) www.imdb.com
Batman Begins (2005) www.imdb.com
The Dark Knight (2008) www.imdb.com

Batman'in sinema olayı ana hatlarıyla bu 6 filmdir, ama "dark knight'a gitmeden önceki 5 filmi de izliyim" dersen kasarsın biraz. o yüzden sadece batman begins'i izle. batman'in hikayesini ve olayını biraz herkes bilir zaten.
  • lindemann  (22.07.08 17:34:57) 
the dark knight öncesi herhangi bir film izlemen gerekmiyor bence. çünkü onu bir devam filmi olarak çekmiyor christopher nolan, isminden de anlaşılacağı üzere...


  • sirrikadem  (22.07.08 17:51:24) 
batman birbirini izlemeyen kopuk filmlerden oluşuyor tarihine bakarsan. the dark night, batman begins'in devamı.. (düzeltme: gibi:)) diğerleriyle alakası yok. zaten tim burton'ınkiler hariç rezil filmlerdir. begins güzeldi. batman'in doğuşunu anlatıyor zaten. the dark knight da güzel olacak gibi geliyor bana.


  • dr cucu  (22.07.08 17:52:44 ~ 17:53:34) 
the dark knight bir devam filmi değildir.


  • sirrikadem  (22.07.08 17:54:51) 
sayın sirrikadem, batman begins'in sonunda müfettiş gordon batman'a bir kart verir, üzerinde joker vardır. buna bakarsak batman begins'in devamıdır diyebiliriz the dark knight için. yani bir konu geçişi var.

hatta batman begins ve dark knight arasındaki zamanı konu alan, batman gotham knight isimli bir animasyon filmi var ki, onu da tavsiye ederim.
  • raj  (22.07.08 18:00:08) 
Ben yukarda tüm 6 filmi de saydım ama batman begins izlenmeli dedim, evet batman begins izlense yeterli çünkü the dark knight yapım aşamasındayken düşünülen isim "batman begins 2"ydi. imdb'de also known as kısmında da yazar hatta.


  • lindemann  (22.07.08 18:19:52) 
devam filmi mantığını çözebilmeniz için sizi, back to the future serisini izlemeye davet ediyorum. ilkinden sonra yapılan her film, bir devam filmi...

batman begins ve the dark knight arasında böyle bir bağlantı yok. yani devam filmi olabilmesi için önceki filmi izleme gereksinimi duyması gerekir kişinin. öyle değil yani bu....

not: bir devam filminin başlıca özelliği kötü olmasıdır ayrıca. çünkü ticari amaçla yapılır genelde. back to the future istisnai bir örnek, yakın zamanlarda çekildi seri. hatta son ikisi birlikte çekildi neredeyse...
  • sirrikadem  (22.07.08 21:35:36 ~ 21:39:38) 
yahu uzatmanın mantığı yok... sonuçta batman'in doğuşu the dark knight'ta anlatılmayacak.. örümcek adamın filmleri devam değil miydi sanki? onların da eskisini izlemeye gerek yoktu (hiç birini izlemeye gerek yok aslında).
batman olayını anlamaya çalışmaktan bahsediliyor burda. bunun için begins gerekli bence.

  • dr cucu  (23.07.08 03:57:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.