[]

Özel üniversitede burslu okumanın dezavantajları ve avantajları?

Emekli bir öğretmen çocuğunun özel üniversitede burslu okumasının avantaj ve dezavantajları




 
hangi özel üniversite olduğu sorusu da bu soru kadar mühim.


  • siradan bir adam  (22.12.11 22:35:44) 
(siradan bir adam)++


  • phanax  (22.12.11 22:36:55) 
genel olarak şunu söyleyebilirim ki, not ortalamanı çok yüksek tutman ve bunun içinde her haftan vize haftasıymış gibi çalışman lazım. o bursu kaybetmek çok koyuyor adama.

elbette hangi üniversite olduğu da önemli.
  • klassno  (22.12.11 22:40:19) 
bursu kaybetmemek için ; çalışmak,çalışmak,çalışmak...


  • neo  (22.12.11 22:42:25) 
derslerden kalınca ya da ortalama düşük olunca burs elden gidiyorsa bunun stresi büyük dezavantaj. buna dersleri umursamayan öğrenci kitlesi ile arkadaş olmanın getirdiği arada kalma durumunu da ekleyin.

özel üniversite öğrencilerinin umursamadığı, o nedenle rahatlıkla size kalacak bir çok imkan, kariyer yolu vs ise büyük avantaj. aradan sıyrılmak kolay.
  • dave87  (22.12.11 22:43:04) 
Hangi vakıf üniversitesine gittiğine göre değişir. Değişmekle kalmaz, çok değişir. Vakıf üniversitelerinin iyisi devlet üniversitelerine göre akademik anlamda çok çok üstün, kötüsü de yüksek dersane formatında.

Bence şu an Türkiye'de gidilebilecek 4-5 vakıf üniversitesi var, bazılarının geneli kötü olmakla beraber iyi bölümleri olduğunu düşünürsek sayı en fazla 7-8 eder. Sorunuz çok genel olmuş, hangi bölüm, hangi şehir, öğrencinin hedefleri ne, beklentileri ne?

Bu arada çoğu vakıf üniversitesi artık nota bağlı olarak burs kesmiyor, bunu da belirtelim. Örneğin; Bilkent 7 sene, TOBB 5,5 sene boyunca nota bakmaksızın burs sağlıyor.
  • Lethe  (22.12.11 22:51:44) 
Sosyal yönden ezilirmiyim falan mı demek istiyorsun anlamadım ama elbette elit bir kesim vardır özellerde onun dışında gayette memur çocuklarıda okuyabiliyor


  • funkyfun  (22.12.11 22:55:24) 
Evet sosyal yönden ezilir miyim ? istanbul'daki herhangi bir vakıf üniversitesi. Gariban bir kürt genci neler yapabilir oralarda?


  • rojhat  (23.12.11 18:44:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.