[]

kedi ile ilgili hadis

selamlar.

bu aralar Hz.Muhammedin "kediler ailenin ferdidir" ve "kediler hiçbir şeyi kirletmez" gidi hadislerine denk geldim.

biraz bakındım ama göremedim.acaba bunlar sahih olabilir mi?bilen var mıdır?bu doğrultuda bildiğiniz güvenilir şeyler varsa da aktarmanız beni sevindirir.


not: ateistlerin ve antilerin laf kalabalığı öte dursun bilenlerden alalım lütfen.

 
hadisi bilmiyorum fakat geçenlerde aynı bu konuyu bana düşündüren bir şey oldu:
kedimle evden çıktım. asansörden indiğimde karşıma yere kadar siyah paltolu, çember sakallı takkeli genç adamlar çıktı. iyi günler falan derken taşıma kabındaki kedimi gördüler ve o koca adamlar bi anda gevşeyip kedime agucuk gugucuk yapmaya başladılar.

ben bunlar kedileri pis bulur sanıyordum ama demek ki bulmuyorlarmış. bu adamlar faslıydı bu arada, baya fanatik oluyor bunlar (tipten de belli olduğu üzere). bir yerde günah falan yazsaydı yüz vermezlerdi diye düşünmüştüm o zaman. onların fikrini güvenilir bulur musunuz onu bilemem tabii.
  • quasiromantic  (22.12.11 22:25:32) 
bakmadıysanız: www.mumsema.com


  • demirlisomya  (22.12.11 22:31:36) 
hırkanın üzerinde uyuyan kediyi uyandırmamak için hırkanın kolunu kesme olayı var ya, büyük ihtimal ondandır.


  • resistance is futile  (22.12.11 22:31:49) 
Hz. Muhammed'in kedileri çok sevdiği söylenir.

Bir sabah namaza gitmek için kalkmış, kedisi hırkasının üzerinde uyuyormuş. Kediyi rahatsız etmemek için kedinin uyuduğu yerden hırkayı kesmiş ve o şekilde giymiş üzerine, öyle gitmiş namaza.
  • mea maxima culpa  (22.12.11 22:32:56) 
konu hakkında bir fikrim yoktu.
google da "hz. muhammed hadis kedi" gibi gayet yüzeysel bir arama yapınca bahsi geçen hadislere rastlamadım ama peygamberimiz ve kedi sevgisi temalı yazılar mevcut.

şimdi ben bu armayı konuyu çok çok merak ettiğimden değil de esasında ateistler ve antilerin laf kalabalığı hakkındaki bırakılan not kısmı dolayısıyla araştırdım.

ateist ya da anti (ne demekse) değilim de, ateistler bir dine inanmıyorlar diye din hakkında her türlü dalga geçer izlenimini garipsiyorum. çevremde şu an hatırladığım 5 tane ateist arkadaşım var ve hiç biri bu tip insanlar değil. bu da böyle bir bilgi olsun.
  • the piano has been drinking  (22.12.11 22:33:14) 
@hier kommt die sonne
facebookta gördüm

@the piano has been drinking
malesef dünyamız çevremizden ibaret değil.teşekkür ederim bilgi için.
  • aşksız prens  (22.12.11 23:07:32 ~ 23:09:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.