[]

2. Dünya Savaşındaki müttefik tutarsızlığı

sovyetlerin komünizm akımlarına karşı din taraftarlığı yapan abd ve ingiltere neden sovyet tarafında savaşa girdi? halbuki sovyet rusya 1. dünya savaşından sonra 1922 de kurulmuş ve komünizm karşıtı ülkelerle soğuk savaş içerisindeydi. 1939 da 2. dünya savaşı patlak verdi. sonrasında sovyetlere karşı abd önderliğinde nato kuruldu.

ve onuda geçtim peki sscb sırf tek taraf kalmamak içinmi emperyalist dediği ülkelerle (ki almanyayı fonlayanda abd dir. hatta savaştan öncede sonrada almanyanın kalkınmasıda abd sayesindedir) müttefiklik kurdu?

lütfen illuminati falan demeyin. bunlar tiklenmeyecektir.
müttefiklik girerken kurulmadı belki ama gizli bir müttefiklik oluşturuldu: bit.ly

 
ülkelerin dini ve dostu olmaz..çıkarları olur.sovyetleri lenin dönemi ve sonrası olarak ayırmak gerekir..soğuk savaş 2. dünya savaşından sonra başlamıştır zaten..abd ile almanlarla savaşırken hariç hiçbir zaman müttefiklik kurulmadı.zaten berlin duvarı bunun gözle görünür bi örneğidir...kimse stalin'in pala bıyıklarına hayran değildi.doğu bloğu batı bloğu,füze krizi falan diye de az araştırırsan farklı şeyler bulabilirsin..


  • insomni4c  (22.12.11 18:13:32 ~ 18:15:53) 
Sovyetler tarafında savaşa girmediler, Hitler İngiltereye Sovyetlere ve ABDye savaş ilan etti.

SSCB değil Stalindir müttefiklik kurması ki, sscbnin çıkarı için yapmıştır. Komünizmden çok meperyalist ve realpolitik bir politika izlemiştir stalin
  • efrasiyab87  (22.12.11 18:34:35) 
@efrasiya doğru kastettiğim stalin zaten 2. dünya savaşında yönetim onda olduğuna göre başka kim olabilirki? ozaman bu savaş emperyalizme karşı yapılan bi savaştan ziyade toprak kapma savaşı olmuş demektir. çünkü çıkarları doğrultusunda kınadığı ülke stratejilerini uygulamış.

müttefiklik girerken kurulmadı belki ama gizli bir müttefiklik oluşturuldu: bit.ly
  • neysene  (22.12.11 18:49:56) 
leningrad da bir milyon kişi ölmüş, naziler rusların petrol kaynaklarına doğru ilerliyor yani mecburi bir ittifak doğuyor.

hem sovyetler karlı çıktı bu işten o hesabı yapmıştır o tarihte adamlar düşün ki almanya ya kadar sovyet egemenligi baş gösterdi.
  • Çuvaldızı  (22.12.11 19:06:30) 
tamam şimdi pala bıyıklı stalin ne kadar sovyetlerin,leninizmin ve sosyalizmin içine ettiysede şu sözü çok doğrudur ; ''ben öldükten sonra emperyalistler sizi kör kediler gibi boğazlayacaklar.''

yani sert ve şerefsiz olduğunu kabul eder kendisi..haklı yanları vardır aynı zamanda da götün tekidir.
  • insomni4c  (22.12.11 22:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.