[]

DeviantArt ve/ya Fotokritik kullanıcılarına soru

Bir proje için fikir geliştirmek amacı ile sormaktayım:

Fotokritik ve DeviantArt siteleri içerisinde "olmasa daha iyi olurdu" dediğiniz, "şu da olsa daha güzel olurdu" dediğiniz, "şu şöyle olsa hayat bayram olurdu" dediğiniz özellikler ya da eksikler nelerdir?


 
fotokritiki bilemicem ama deviantart daha çok hem sosyal arkadaşlık sitesi hem sanat çalışmalarının konulduğu bir yer ortamın çok interaktif olması yorumların her zaman aynı olması " wow thats great " gibi çok gereksiz. yorum bölümü silinebilir veya yorum sadece eser sahibine gidebilir. ayrıca sitede sayfamızı kişiselleştiremediğimiz için pek kullanışlı değil. deviantart kapansın demiyorum ama çok ticari yaklaşıyorlar bu işe. beğendiğim fotoğraf sunum sitesi viewbook.com sadece. kişileştirilebilir site/sunum çok hoş özellikler bence bir girin bakın derim.


  • thinkbeforedoing  (22.07.08 02:35:45 ~ 02:36:09) 
flickr şukela bir altyapıya sahip.
ancak dA berbat bir düzen bulunduruyor. bir fotoğrafa yorum yaparken eksik yazıp bir an yanlışıkla send diyerek gonderdiğinizde bittiğiniz an oluyor. edit veya sil fonksiyonu yok sizin için :) asfsgsdgfhg
aynı keza kullanıcılarının profillerine girip selam ettiğinizde yine edit sil mil yoktur.
sadece profil/fotoğraf sahibi duruma müdahale edebiliyor. çok kıl oluyorum sırf bu inatları için.
  • winsome  (22.07.08 09:30:29 ~ 09:31:10) 
fotokritikle ilgili şunu isterdim.
satılık alınık kısmında adamın biri mesela sıfırı 1000 ytl olan bir ürüne ikinci el olarak 1000 ya da 1100 ytl ye başlık açıyor. diyorsunuz ki kardeşim bak hepsiburada'da ya da tripodfoto'da sıfırı bu kadar. sizde nasıl oluyor böyle? diyorsun, başlık sahibi saldırmaya sizi ithamlarla suçlamaya başlıyor. yani bu tip tavırların önü alınmalı. öyle çirkin, fırsatçı tipler var ve bunlar cirit atıyor.

  • oceano  (22.07.08 09:50:47) 
Fotokritikte fotoğraf yüklemek için tonla sınırlama var. Tamam 72 saat olayı neyse de fotoğrafı illa küçültmemiz gerekiyor falan. Sonra gruplara gönderme olayında gariplikler var, ben çözemedim, çözmeye de çok uğraşmadım aslında. Ha birde en önemlisi arayüzü çok karışık.
Devian hakkında birşey diyemiyorum kullanmadığım için.
Bence bu iki site dışında özellikle flickr'ı da incelemelisiniz. Flickr candır...
  • inugard  (22.07.08 13:26:04) 
vallahi ben kendi adıma faşist modlar olmasını isterdim DA'da. sessiz sakin fotoğraflarını resimlerini koyan veyahut gerçek anlamda sanat eseri yaratan insanların yanında, siteyi yonja gibi kullanan insanların ayıklanmasını tercih ederdim.

eh öyle olsaydı zaten 2 sene önce bırakmazdım heralde DAyı.
  • mortifera  (22.07.08 16:35:00) 
animelerin bir şekilde kontrol altında tutulması iyi olurdu. her taraf anime. ne aratsam ilgili bir anime dolduruyor sayfayı. sıkıyor.


  • ooi  (22.07.08 20:18:50) 
@ooi

anime değil de, manga sanırım o...
  • sirrikadem  (22.07.08 21:32:55) 
neden bilmem, dA'nın watch fasilitesi beni tilt ediyor. eğer derdin proje ise ikame sitelere de bakmanı öneririm.

artlimited.net
carbonmade.com
  • killarmy  (23.07.08 11:14:31) 
da nın gui sine hiçbi zaman ısınamadım. bişey eklemek falan kolay degil bence. biraz daha sade, basit bir arayüz olabilir. şimdi ajax lightboxlar şu bu var öyle alengirli bişiler yapsalar güzel olurdu


  • merope  (25.07.08 10:45:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.