[]

Çalışmayan Usb 2.0

bir arkadaşımın bilgisayarında xp ve sp3 yüklü olmasına rağmen usb portları 2.0 olarak çalışmıyor. 1.1 olarak görüyor. yani aynen şu linkte bahsedilen sorun.
fakat burda da çözümden bahsetmemiş. sp3 yükleyin falan demiş sadece, ama o da zaten yüklü. düzeltmek için ne yapmak lazım acep?

edit: bios tan usb 2.0 controller lar açık. link çıkmadı. şunlar yazıyor linkte:

• Yüksek Hızlı Evrensel Seri Veri Yolu (USB) 2.0 aygıtınız Yüksek Hız modunda çalışmıyor.
• Yüksek Hızlı bir USB 2.0 aygıtını takarsanız, aşağıdaki uyarılardan birini alırsınız:
Genel USB Hub'ı Yüksek Hızlı bir USB aygıtıdır ve Yüksek Hızlı olmayan bir bağlantı noktasına bağlandığında düşük hızda çalışır.

Yüksek Hızlı USB Aygıtı Yüksek Hızlı Olmayan USB Hub'ına Takılı. Yüksek Hızlı bir USB aygıtı yüksek hızlı olmayan bir USB Hub'ına takılmış.
• Aygıt Yöneticisi'nde, sarı bir daire içindeki bir ünlem işareti veya durum kodu 28 ile birlikte bir Gelişmiş Ana Bilgisayar Denetleyicisi Arabirimi uyumlu ((EHCI uyumlu) USB ana bilgisayar denetleyicisi görüntülenir.

ÇÖZÜM:
Bu sorunu gidermek için, en son Windows XP hizmet paketini edinin.

 
Bilgisayarında daha önce 2.0 olarakmı görüyordu?? Çünkü usb lerin sürümünün işletim sistemiyle pek bir alakası yoktur bazı mainboartlar 2.0 a tüm girişlerde izin vermiyebilir.


  • 4telbanayeter  (21.07.08 22:12:17) 
önceden 2.0 olarak görüyormuş evet. format atıldıktan sonra böyle olmuş.


  • henry gale  (21.07.08 22:20:40) 
USB kok suruculerini ve aygitlarini kaldirip reset atin muhtemelen duzelecektir..


  • underdose  (21.07.08 23:40:21) 
ben de bu soruyu sormuştum galiba burada. burda ve birçok forumda herkes azami ukalalıkla "o software ile çözülecek bişey değil. biostan aktif et bıdı bıdı" diye konuştu. onlarca şey denedikten sonra intel'in sitesinden 216kb lık (ChipUtil.exe) bu dosyayı indirip çalıştırdım. serial bus root...gibi şeyler yazan satırlar akarak bişeyler update etti ve oldu. demem o ki anakartınızın chipseti neyse onun sitesinde bios update setup'ı arayın. usb, 2.0 gibi kriterlerle arama yapın site içinde.


  • geldiler  (22.07.08 10:18:26) 
Anakart'in cd si varsa ordan usb bizirlarini kontrol edin. Yakin zamanda bilgisayarin ici acildiysa usb ler yanlis da baglanmis olabilir.


  • polifonik osuruk  (22.07.08 10:22:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.