[]

blade runner (kaç versiyonu var bu meretin!!?)

merhabalar efeniiim,

şimdi bir bilimkurgu tutkunu olarak blade runner'ı izledim geçen gün. 1997 final cut idi... evet cyberpunk da severim. ''adama bak hem tutkun hem blade'i yeni izlemiş'' de diyebilirsiniz kızmam. zira şimdiye kadar başka filmler izlemekle meşgul idim anca sıra geldi buna... şimdi benim sorum şu olacak; kaç versiyonu var bu lanet filmin. ben takarım şimdi biri bir şeyden bahseder ben bilmiyorumdur. araştırdım ettim ortaya çıkanlar şunlar (torrent ve altyazı dosyalarının hepsini hazırladım indirilmeyi bekliyorlar, 1982 director's cut iniyor mesela...);

- izlediğim 97 final cut
- director's cut
- international theatrical version (bu ilk versiyon oluyor sanırım)
- 2007 final cut (dvd si falan çıkmış sanırım mükemmelmiş, ekşi duyuruda öğrendim bunu da merak ettim onu da şeyedeyim dedim)
- 1982 extended cut

evet, beynim lahana çorbası kıvamına gelmeden biri bana bir şeyler söylesin hemen! ''şunu izle, bunu izleme'' tavsiyesi olan falan...

faydalandığım duyurular şunlar oldu:

www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com

 
benim bildiğim 6 tane vardı. wikipedia 7 diyor.

en.wikipedia.org

(cevap - nick uyumu)
  • deckard  (21.12.11 14:39:57) 
director's cut i izlemek lazim cünkü ridley scott ile oyuncular ve yapimci firma birbirini yemis film bitene kadar ve yapimci sirketin ilk kopyasinda kitabin icerdigi felsefi duruşun falan esamesi okunmuyor. ridley scott'in director's cut versiyonu bir kac ufak degisiklik dışında aslinda ilk versiyon ile aynidir ama o degisiklikler bir cok soruya cevap oluyor, hersey başka bir anlam kazaniyor.

2007'deki final cut sadece digitally remastered versiyon bildigim kadari ile.
  • jackofalltrades  (21.12.11 14:41:44 ~ 14:45:32) 
@deckard bende de soru - nick uyumu söz konusu :D

@jackofalltrades evet zaten director's cut kesin izlenecek de gerisini izler miyim bilmiyorum bakalım... ne kadar da güzel olsa bir filmi defalarca üstüste izleyecek sabır yok bende... zaten soru tam olarak ''director's cut ı izlesem gerisini izlemesem olur mu'' şeklinde olmalıydı niye uzattım bilmiyorum..
  • kisa bisey olsun istemistim  (21.12.11 14:46:56 ~ 14:49:19) 
ben derste inceleme icin de gösterdim kac yil. abartmis gibi olmayayim ama 20'den fazladir filmi baştan sona izleyisim. bölüm bölüm arada birseye bakmak icin izledigim kisimlari sayamiyorum.


  • jackofalltrades  (21.12.11 14:51:07) 
mutlaka directors cut'ı izle, diğerlerini sonra izlersin.


  • qwertyuo  (21.12.11 16:28:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.