[]

kyk burs

şimdi ben burs kazandım notere başvurucam ama burs kazanmama rağmen 46 lira alıcaklar mı benden? alınmıyo diyolar ama istemişler bazılarından filan karışık.

alırlarsa noterden senetleri aldım kyk'ya gittim ordan da ziraat bankası şubesine gittim hepsini bi günde hallettim ve banka kartını alıp hesabım aynı gün oluşur mu? tüm bu işlemler ne kadar sürer? elimde para yok fazla ve bana minimum girmesi için(7 ocakta yatacak para) bu 46 lirayı en geç ne zaman yatırırım?


 
46 lira yatırmayacaksın, noterin eline vericen direk. şunu bi açıklığa kavuşturalım: noterler bu şekilde para kazanır. noterin olayı budur. kyk'nın amcaoğlu değil noter. kyk sana burs veriyor ama senet yapıcaz gene de senle diyor, noter de senet için senden çatır çatır parasını alıyor.

seneti belli bir tarihe kadar yapman gerek hatırladığım kadarıyla. 7 ocağa kadar bekletirsen sıkıntı olur. ziraat'te hesabın hemen açılır ama kartını daha sonra alacaksın. dolayısıyla paranı atm'den çekemezsin ama bankaya girer alırsın.
  • cro magnon  (21.12.11 01:43:29) 
sanırım, o paranın siz burs kazandığınız için sizden alınacağını düşündünüz. bahsettiğiniz şey, yapacağı kağıt işlemleri için noterin sizden alacağı para. yoksa onun dışında kyk'ya bir ödeme yapmayacaksınız. (ya da 5 senede o kadar değişti mi her şey?)

dolayısıyla notere gittiğinizde yanınızda olmalı masraf parası. kaç para olduğunu da kesin olarak bilemiyorum, belki işlem yaptırmış arkadaşlar vardır bu günlerde kyk için, onlar daha net bir rakam verirler.
  • demcan  (21.12.11 01:45:05) 
2 gün önce bu işlemleri yapmış birisi olarak ben kredi aldım ama bursta alsan noterde 46 lira ödüyorsun. aramızdaki fark ben 11 binin altına sen 1 liranın altına imza atmış oluyorsun. noterden aldığın senedi bulunduğun ilin bölge müdürlüğüne götürüyorsun. bu kadar. 7 ocaktada sana belirtilen şubeye gidiyorsun nüfus cüzdanı fotokopinle, ilk parayı elden alıyorsun. daha sonra banka kartı alınıyormuş. şubata doğru. eğer ocakta almak istiyorsan paranı son tarih 31 aralık. sonrasına kalırsan şubatta alırsın paranı.


  • pelinn.  (21.12.11 01:53:36 ~ 01:57:52) 
notere para yatıracaksın. noterde ne işin olursa olsun para yatırırsın burs dahi olsa.

evet hesabın zamanında açılmış olur. benim zamanımda (2007) ilk krediyi biz 9 ocakta almıştık. sanırım her sene böyle oluyor. bir de hesap kartını da 7 ocakta almıştık.

edit: notere para yatıracaksın dedim ama yanlış anlatmışım. demek istediğim notere yaptığın seneti onaylatma parası veriyorsun elden. kyk ile noterin bir bağı yok.
  • leni 09  (21.12.11 02:03:13 ~ 02:05:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.