Giriş
(16)

karanlık evimi aydınlatamıyorum

çekinti
Arkadaşlar evim çok karanlık. Duvarlarım koyu turuncu,kiracı olduğum için değiştiremem. avizem 4'lü ve dört adet beyaz renkli büyük boy tasarruflu ampul kullanıyorum. dünyanın en küçük salonunu dört adet ampul kullanmama rağmen bir türlü aydınlatamıyorum. (avizem tavana doğru değil aşağı doğru bakıy
Arkadaşlar evim çok karanlık. Duvarlarım koyu turuncu,kiracı olduğum için değiştiremem. avizem 4'lü ve dört adet beyaz renkli büyük boy tasarruflu ampul kullanıyorum. dünyanın en küçük salonunu dört adet ampul kullanmama rağmen bir türlü aydınlatamıyorum. (avizem tavana doğru değil aşağı doğru bakıyor, tasarruflu ampullerimi sık sık yeniliyorum, eskiyip gücünü kaybetmesi gibi bir şey söz konusu değil yani)aydınlatma için önerilerinizi bekliyorum. bu loşluk ruhumu sıkmaya ve uykumu getirmeye başladı.
0
çekinti
(21.12.11)
duvarlarınıza açık renkli tablolar asabilirsiniz.
0
franz kafka
(21.12.11)
Neden renk değişikliği yapamıyorsunuz ki? Boyatın şöyle beyaz ya da şampanya rengine ferah ferah oturun.
0
naksidil
(21.12.11)
6 ay sonra evi boşaltma ihtimalim var, fazla masraf yapacak durumum da yok, bu yüzden boya işine mecbur kalmadıkça girmek istemiyorum.
0
🌸çekinti
(21.12.11)
www.ikea.com.tr

şöyle bir duvar aydınlatma işinizi görebilir. avizenizde 2 ampul kullanırsınız, iki köşeye de bunlardan beğendiğinizi taktırırsınız. aynı dertten muzdariptim, böyle çözüm buldum ben.
0
tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz
(21.12.11)
1)beyaza boya duvarları, sadece salonu misal. ev sahibinle konuş, problemden bahset, hallolur.
2)led ampulleri dene ama çok farkedeceğini sanmıyorum.

edit: çok masraf edemem demişin ama boyalar ucuz. tek oda için çok masraf etmezsin. kendin boyayabilirsen ucuza hallolur.
0
oz otto
(21.12.11)
Aydınlatma ile ilgili değil ama salonunuzda ayna olursa size ferahlık hissi verebilir.
0
alciphron
(21.12.11)
arkadasim alttan aydinlatmayi dene cok tasarruflu ufak ampuller var kablo aydinlatmasida olabilir ..
0
horror
(21.12.11)
aslinda cözümü olmayabilir,o renkler ne kadar isik gelirse gelsin koyu gözükecek

bunun yierne camin oldugu tarafa acik renkli boydan boya bi perde alabilirsiniz.

örneklenen ikea ürünlerini kullnabilirsiniz

dekoratif baska seyler kullanabilirsiniz.

birde asagi dogru olan isiklar yerine kessinlikle ayakli lamba kullanin ,isi vermesi acisindan degil,mental olarak daha iyi hissediceksiniz,gözü yorar direk gelen isik.

birde ben ce tam tersini de deneyebilirsiniz,az isikla dekoratif bir losluk yaratin.

kütüphane alin mesela onu aydinlatin.

www.seemsartless.com

www.foodgps.com
0
serabetan
(21.12.11)
bence sizin ruhunuzu sıkan o beyaz floresanımsı tasarruf ampulleri, az ışıklı labaratuvar ortamı gibi, gözleri de yorar üstelik, onun yerine sarı ışık alın aydınlatması aynı olsa bile en azından sıcak ve gerçek renkli olur ortam.
0
pinking of you
(21.12.11)
pinking +1 çevreciliğim tutup butun evi tasarruflu ampule cevirmiştim.evde tükendim şimdi hepsi 60 lık sarı ampul.

ilave çok bişey değil 3 kilo boya bir tane rulo alın toplamı 20 lira tutar.duvarları kendiniz boyayın.yapın krem rengi ya da kırık beyaz işlem tamamdır.
0
duptıs
(21.12.11)
pinking of you +1. o beyaz şarküteri reyonu ışıklarına da uyuz olurum.

bence avizeyi de ışığı tavana yöneltenlerden seçin. ışık yukarıdan dağılırsa daha soft olur ışık.
bunun dışında ev sahibi ile konuşma konusunda ısrarcı olun. sonuç itibariyle oarada oturuyor ve parasını veriyorsunuz. yukaıda bir arkadaşın da dediği gibi kendiniz boyayıp masraftan kaçınabilirsiniz. bence ev sahibi sorun çıkarmaz çünkü kim gelirse gelsin bu konuda kendisine ricada bulunacaktır sonuçta. ne biçim renk yapmışlar öyle canım.
0
vakumlu
(21.12.11)
çok sağolun arkadaşlar, ilk iş olarak en hesaplı çözüm önerisi olarak yarın hemen sarı ampul alacağım. bu da işe yaramazsa ayaklı aydınlatma ya da duvar aydınlatmasıyla ışığı evin çeşitli yerlerine dağıtmayı deneyeceğim. hiç biri işe yaramazsa dediğiniz gibi uyuz ev sahibimle konuşmam gerekecek.
0
🌸çekinti
(21.12.11)
duvarları aydınlatmaktan fazlasına ihtiyacımız var, önce bir kendinizi aydınlatın sonra duvarları düşünürüz, toplum olarak aydınlanmamız lazım.
0
disfircasiyimben
(21.12.11)
Benimde ayni sorunum vardi evin her kosesine bunlardan koydum:
www.ikea.com.tr
0
compumaster
(21.12.11)
halojen lamba kullanın.
0
petrol kalemi
(21.12.11)
1 boya artı 1 rulo ile 3-4 saatte boyayıp 1 gün kurumaya bırakın 1 gün artı 25 tl ye mal olur.

sarı ışıklı tasarruf lambası seçin birde mümkünse.

odayı boyayın gitsin konuşmaya değmez
0
efrasiyab87
(21.12.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.