[]

hadi bana iş-güç konusunda fikir verelim -mühendis-

selam duyuru gündüz açtım sonra silip akşama sakladım,
yeni mezunum, ee mühendisiyim, iyi bir okuldan, ing. iyi, stajlar güzel bence. dezavantajım okulu 2 sene uzatarak bitirdim. son 2 ay icinde 7-8 gorusmeye gittim, 2 tanesi tamamen alakasız konulardı. secenekler arasında telekom firmasında teknik destek muhendisi olmak, IT ya da analistlik gibi seyler var. ama gorusme yaptıkca goruyorum ki, türkiye'de cidden bizim düşündüğümüz gibi mühendislik yapma imkanı yokmuş. kafam o kadar karıştı ki anlatamam. mesela en son görüşmeye gittiğim telekom firmasındaki iş hem çok yoğun hem de bence çok fazla akıl fikir gerektirmeyen bir alan.yani kendini kasıp kasıp sonunda çok iyi bir tekniker seviyesine gelmekten başka bişey olamamak da var.
bu durumda mantıklı olan, idealist davranmadan kafadan para getirecek ama beynen çok tatmin etmeyecek işlere mi girmek? çünkü beynen tatmin ancak iş yoğunluguyla oluyor gordugum kadarıyla, cidden bişey çıkarmak/üretmek yok gibi bişey. e madem böyle, teknik satış ya da iş geliştirme gibi alanlara mı yönelmek lazım?


 
teknoloji firmalarına dahil olmak isterdim. para nasil olsa gelir bir yerden sonra.


  • nakippoyraz  (20.12.11 22:50:39) 
okulu uzatmanın bi dezavantajı yok. hatta bazen avantaj bile olabiliyor yaşın biraz büyük olması, arkadaşımdan biliyorum. zaten başlangıçta sana öyle hardcore mühendislik işleri vermezler yeni mezunsun diye. bi kaç sene öyle takıl illaki ağır projelere de girersin. tecrübeyle olacak işler bunlar.


  • daniel7  (21.12.11 10:22:27) 
ayrıca iş seçmekle o kadar zaman kaybetme. kendine en uygun olana gir deneyim kazan. deneyim kazandıkça istediğin işler senin ayağına gelir zaten.


  • daniel7  (21.12.11 10:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.