[]

yılmaz özdil bugünkü yazısı

www.hurriyet.com.tr

gerçek mi bunlar yahu? istanbul'da olmadığım için bilmiyorum


 
Maalesef dogru, Istanbul'da 1 gun gecirmek bile 3 serilik bir filmi dolduracak senaryo uretebiliyor. Komedyadan, trajediye en nihayetinde traji-komiklige salinip duruyoruz koyun gibi...


  • asa  (20.12.11 17:01:24) 
metrobüs hattının ciddi sorunları olsa da yazının abartma ve çarpıtmalarla dolu olduğunu düşünüyorum, neresi çarpıtma onu konunun hakimi yazsın. 2 katlı metrobüsler neredeymiş ben hayatımda görmedim, yoldan dönen metrobüsler bir uygulama değildi ama o tip durumlar olduğunu duymuştum. yazının ilk yarısı zaten kısa bir dönemi kapsıyor, diğer yarısı 3-4 yıllık dönemi.

gerçekten ciddi bir soruna bir paragraf ayırmış ardından belki de sadece 1-2 gün süren soruna da aynı boyutta ve ciddiyette yazarak da ayrı bir teknikle çarpıtma yapmış, gerçekten yetenekli.

genel olarak oldukça niteliksiz ve demagojik bir yazı, metrobüs hattının sorunlar ve yapılan hatalarla ilgili internette çok daha güzel ve net yazılar bulunabilir.


metrobüs hattı gün geçtikçe iyileşerek belli bir düzeye geldi şu anki ana sorunlar: asfalt kalitesi, eskideye göre daha iyi olsa da yetersiz otobüs/zaman programlaması. yetersiz otobüs sayısı.(yeşil otobüslerin yoldan çıkıp fazladan gri otobüslerle desteklenmesi gerek, yeşillerin kullanılması gereken çok yer var zaten istanbul'da)
  • hewit  (20.12.11 17:26:00) 
Büyük kısmı doğru değil. Metrobüs hattında çift katlı otobüs hiç olmadı, hangi çift katlının kapıları kesilmiş bilmiyorum. Hollanda otobüslerinin tabelalarında ise test sürüşleri sırasında hollanda şehir isimleri vardı, yeniden programlanıp düzeltildi hizmete girince.

Metrobüs hattı ana yolun ortasından geçiyor, duraklarda harcanan alanı en aza indirmek için tek inme binme platformu yapılıyor, sağdan giden trafik için yapılmış otobüslerin indirme kapısı da sağda olur ancak tek platform varsa bu kez soldan indirmek gerekir. Bu sorunu çözmek için ya trafiği sola alırsınız yada indirme bindirme kapısı solda olan otobüs alırsınız. Yanlış hatırlamıyorsam hollanda'dan alınan otobüslerin iki tarafında da kapı vardı ve o yüzden trafiğin yönünü değiştirmeden kullanmak mümkün olacaktı. Ancak bu alınan otobüsler çok dandik çıktı, belki de dandik değillerdi de istanbul yoğunluğuna ve yokuşlarına göre tasarlanmadıkları için dayanamadılar. Bu noktada ya hollanda'lılar bizimkileri kandırdı yada bizimkiler hollandalılara ihtiyacı doğru anlatmadı ve istanbula uygun olmayan otobüslere milyonlarca euro harcanıp yalan oldu.

Bazı elit tabaka insanlar metrobüste insanları gördüğünde cipinde ağlıyor, bir de metrobüs çalışması yüzünden trafik sıkışınca küfrediyor diye metrobüsün milyonlarca insan için vazgeçilmez olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Metrobüs sayesinde bir çok insan saat 24'ten sonra evine dönebiliyor, eskiden 3-4 saat olan yolu 1 buçuk saatte alabiliyor.
  • buyuyup buyuk adam olacaktim  (20.12.11 17:31:33 ~ 17:47:59) 
bildigin yilmaz özdil ya, akp ye oy verenlere geri zekali der, yazdigi yazilar tam geri zekaliyi kandirmak icin yalan yanlis dolu sisirilmis yazilardir.


  • keseci  (20.12.11 17:33:22) 
ben senelerdir bu adamı okumuyorum, burda bir soruya konu olduğunu görünce açtım okudum, gerçekten abartı ötesi olmuş.

evet şehir plancılar metrobüs'e karşı, halkın yolundan birer şerit çalınıp da toplu taşıma yapılmasına karşı çıkmanın şehir plancılığı açısından çok acayip sakıncaları olabilir ama şahsen metrobüsü kullanan benim açımdan zerre sıkıntı yok. hatta her sabah köprü yolunda metrobüsle giderken tek başına bir kişinin koca arabasıyla trafikte kaldığını görünce "sürünsün pezevenkler" bile diyorum.

hollanda otobüslerinin yokuşta gitmediği doğru, uzunçayır - acıbadem arasını çıkamadılar ve artık sadece zincirlikuyu-avcılar arasını gidiyorlar yine kullanıcı açısından bir sıkıntı yok, bindiğin otobüs neticede.

benim tek takıldığım kısım avcılarda 37 trilyona yapılan tünel kısmı oldu, doğru mu eğri mi bilmiyorum ancak türkiye'de her alanda planlama hatası olduğuna bakarsak bu habere de "normal" deriz.
  • mocha  (20.12.11 18:18:18) 
yılmaz özdil hayatında metrobüse binmiş mi?


  • partizan  (20.12.11 18:20:58) 
yazı kelimesi kelimesine doğru.


  • topspin  (20.12.11 20:32:33) 
alınan uzun metrobüslerin kofti çıkması dışında doğru olan bir nokta göremedim ben... her gün metrobüsü kullanıyorum bu arada.


  • enkolaykullaniciadi  (20.12.11 21:11:33) 
@topspin, şu kapısı kesilen çift katlılar olayını açsana? ne zaman vardı çift katlı?


  • buyuyup buyuk adam olacaktim  (20.12.11 21:26:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.