[]

humeyni'ye amerika neden izin vermişti?

ben anlamadim... kral daha çok işine gelmez miydi amerikanin? bakıyosun fotolara adamlar gayet moderen giysiler içinde, kadınlar özgür felan... e petrolleri de var, bu da kredi kartları ve bol alışveriş demek. o zaman ameriga neden müdahale etmedi bu sürece? yoksa sandıgımız kadar güçlü değil mi? sovyetler vardı ama dienler için ne alakası var demek istiyorum?

kızma ya...


 
demek ki iran şahını çok sevmiyormuş amerika, demek ki işlerine gelmiyormuş şahın yönetimi. sizin düşündüğünüzün tam tersi humeyni amerikan desteği ile geldi başa.

bence biraz daha araştırın ve düşünün.
  • mea maxima culpa  (20.12.11 15:09:54) 
iran şahını da amerika destekliyordu. ama şah zıvanadan çıkmıştı. çok partili düzene geç diyen amerika'ya kafa tutup işi diktatörlüğe götürdü. amerikan desteği lehine bir güce dönüşünce bu güç onu başka yollara saptırdı. ülkenin gelirini kendi gücünü daha da kuvvetlendirmek için harcadı.

bu sırada paris'te yaşayan humeyni uçağa atlayıp iran'a geldi. zaten mayalanmış olan ortam bir anda evrildi ve şii islam devrimi oldu.

tam bu noktada humeyni'nin amerika'ya ne vaad ettiğini hala bilmiyoruz. bu süreçte amerika yaklaşık 20 yıldır muallakta olan türkiye'yi de kazanmasını bildi.
  • santiago nasar  (20.12.11 15:17:20) 
abd her istediğini yapar diyosun


  • partizan  (20.12.11 15:18:39) 
@mmc tamam ben de aksini iddia etmedim ki! amerika destegini nasıl aldı diorum? şah daha akla yakın, işbirliğine daha müsait değil mi?

@partizan abd her istediğini yapar diyor muyum? en azından o süreçte isteseydi engel olabilirdi diyorum.

tşk..
  • sparta_küs  (20.12.11 16:42:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.