[]

Facebook Timeline Gizlilik Sorunu

Bu uygulamaya geçmeden önce gizlilik ayarlarım maksimumdaydı.

Şimdi bütün gizlilik ayarlarını tekrar yapmama rağmen, benim listemde olmayan bir kullanıcı

*Beni arkadaşının arkadaşları arasında görüp bulabiliyor
*Kapak fotoğrafıma ve profil fotoğraflarıma bakabiliyor
*İlgi alanlarıma bakabiliyor
*internet sitemi görebiliyor

Ve ben bunların hiçbirine izin vermek istemiyorum.

Önceki paylaşımlarımı tek tek sadece arkadaşlarıma şeklinde düzenlemek istediğimde de bir türlü ayar yapılamıyor.

Nasıl yapalım? Yok mudur kolay bir yöntemi? Yoksa bundan sonra böyle mi?

 
gizlilik ayarları-nasıl bağlantı kurarsın(ayarları düzenle)
gizlilik ayarları-etiketler nasıl çalışır(ayarları düzenle)

bu ikisine bak. buralardan ayarlayabilirsin gizliliği.

kendi profil bilgilerini gizlemek için de; gizlilik ayarları-zamantüneli bilgilerini düzenle'yi tıklayıp iş, arkadaş listen, yaşadığın yer vs ayarları gizleyebilirsin.

ayrıca beğeniler gruplar notlar falan kapatmak için de kendi zaman tüneline(profiline) girdiğinde yaptığın aktivitenin yanındaki "o" işaretine tıklayarak zaman tünelinden gizle diyebilirsin.

bir de başkası senin zaman tüneline(profiline) girdiğinde ortak arkadaşları, beğenileri, notlar, etiketlendiğin fotoları görebildiği kısım var. bilgilerini güncelle yazan yerin hemen altında. o satırda(bilgilerini güncelle ve yaptıklarımın dokumu yazan satırın altındaki satır) aşağıyı gösteren ok işareti var. ona tıklayarak istediğin şeyleri sık kullanılanlardan kaldırabilirsin.

öeehhh cok uzun oldu be.
  • leni 09  (20.12.11 01:08:45) 
evet, bir çoğunu halletim ama çözülmeyen 2 sorun var;

-arkadaşımın arkadaşı beni arkadaşımın listesinden görebiliyor. nasıl bağlantı kurarsın ayarını yapmış olmama rağmen.
-kapak fotoğrafım hala görülebiliyor.
  • dave87  (20.12.11 01:21:49 ~ 01:25:38) 
sanırım kapak fotoğrafını gizleyemiyorsun. herkese açık oluyor kapak fotoğrafları.
bir de zaman tüneli yeniliğiyle beraber arkadaş listelerinde gözükmeme olayı kaldırıldı sanırım.

  • leni 09  (20.12.11 01:36:11) 
@ok by, arkadaş listeni kapatmak için, kendi zaman tüneline gir, arkadaş listeni aç. sağ üst köşede düzenle butonu yardımıyla arkadaş listenin gizliliğini ayarlayabilirsin.


  • leni 09  (20.12.11 01:40:53) 
@ok by, sanırım bir yanlış anlaşılma var.
duyuruyu açan dave87 arkadaşımızın istediği şey şu, a kişisi b'nin arkadaş listesine bakınca dave87 ismini görmemesi.

oysa siz, arkadaş listemi gösteriyor diyorsunuz. bu yüzden, dediğim şekilde ayarlarınızı "arkadaş listemi kim görebilir? -sadece ben" şeklinde ayarlarsanız hiç bir arkadaşınız profilinize girip de arkadaş listenizi göremez. sadece profilinizi ziyaret eden kişi ile aranızdaki ortak arkadaşları görebilir. önceden bunun da ayarları vardı ancak kullanıcıların bir kısmı zaman tüneline geçtiğinden bir kısmı hala eskisi gibi kullandığından ortada bir karmaşıklık var. zaman tüneli tamamiyle oturduğu zaman düzelecektir. yani ortak arkadaş sayısının azlığı/fazlalığı(bkz: kime göre neye göre) önemli değil.
  • leni 09  (20.12.11 02:03:34) 
yine sicmislar batirmislar, en iyisi hic birsey yuklememek sanirim.


  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (20.12.11 06:35:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.