[]

euro hesabı

merhaba,

şimdi ben bir euro hesabı açtırdım yapı kredi'den. kendileri de bunun yanında bir türk lirası hesabı açtırdılar. sonra dediler ki euro hesabından para çekeceğiniz zaman internet bankacılığı ile bunu türk lirasına çevirin, bankamatikten kura göre o ülkenin parası şeklinde çekebilirsiniz.(erasmus'a gidiyorum da hibe için açıldı hesap)
neyse sonra bu işlem bittikten sonra evde bir aklıma geldi ki bana zaten euro gerekecek yurtdışında. ee yani şimdi ben euro'dan tl'ye çevirip tekrar euro'ya mı çeviricem? çok saçma olur çünkü boşu boşuna kurdan dolayı banka kesinti alacak. yardımlarınızı beklemekteyim. zaten yarın bankaya gideceğim de en azından biraz bu konuda bilgili olsam fena olmaz.

 
Yurtdışına çıkmadan önce, € ve TL hesabınıza tanımlanmış bir kredi kartı edinin. Internet bankacılığı üzerinden, kredi kartınızın €,$ ve TL olarak borç ödeme özelliğini açın. Daha sonra da, mümkün oldugu kadar banka kartı yerine, kredi kartını kullanmaya calısın. "Elimde nakit olmazsa, olur mu?" diye endişelenmeyin gittiginiz ülkeye göre, starbuckstan kahve alırken bile kredi kartı kullanma şansınız olacaktır. Ödeme vaktinde, kredi kartı borcunuz da, € olarak gözükecektir, böyle sizde € hesabınızdan direk olarak (kur farkına aldırış etmeden) borcunuzu € olarak ödeneyebileceksiniz!

-
Erasmus "tatil" in de size başarılar... Hakkını vermeniz dileğiyle... ;)
  • Nenmor  (19.12.11 20:58:20 ~ 20:58:52) 
döner dönmez iki hesabı da kapatın ki bir süre sonra hesap kullanım ücretini geçirmesinler size.


  • franz kafka  (19.12.11 21:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.