[]

lastik seçimi

arkadaşlar ben de opel vectra elegance 2.0 turbo var.
lastikler 2.15. en pahalı lastik bunlar sanıyorum.
ben bunları 2.05 ile değiştirirsem arabaya nasılbir fayda ve ya zararı dokunur?


 
birşey farketmez.hatta 215 lastik o araca biraz fazla gibi.yakıt tuketimine olumsuz katkısı var.


  • duptıs  (19.12.11 20:44:47) 
yeni lastiğin cinsine de bağlı olarak;

* kuru zeminde yol tutuş azalır, ıslak zeminde artar.
* aracın frenleme kabiliyeti azalır.
* ilk hızlanma iyileşir ve son hız küçük bir miktar artar.

bunlar çok büyük etkiler olmayacak ancak hissedilir olacaktır.

eğer lastik çapı, yeni lastiğin yanak oranına bağlı olarak değişir ve km saati yeniden programlanmazsa gerçek hızdan daha hızlı gidildiğini gösterir. araç normalde yaptığından daha fazla km yapmış olarak görünür. diğer taraftan yeni lastik ve jantlar çamurluklara küçük geleceğinden dolayı, araç olduğundan yüksek ve çirkin görünebilecektir. bu durumda kısa yay kullanmayı düşünebilirsin.

şahsi fikrim; opel vectra'nın limitleri zorlandığında şasi yapısından kaynaklı dillere destan bir kafadan kayma özelliği olduğundan dolayı, aracı bir miktar temkinli kullanmayacaksan hiç böyle bir değişime gitme. yok ben sakin kullanırım dersen belki avantajlı olabilir ama ne olursa olsun fabrika ayarlarının dışında bir lastik seçimi dikkatle uygulanmalıdır.
  • carliston  (19.12.11 20:55:54) 
175 beygirlik bir arabaya 205 taban takmayın derim.
carliston' un yazdıkları doğru; lastik yuvarlanma çapını doğru hesaplamazsanız arabanın tüm verileri değişir.
ayrıca kar dışında yol tutuş azalır, yanal G miktarı azalır, fren mesafesi uzar.
  • pozzecco  (19.12.11 21:18:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.