(2)
baş parmakta his kaybı
aslında sağlık sorularının burdan sorulması cok da iyi bişey değil ama fikir istiyorum sadece, bugun oglen saatlerinden beri sağ el baş parmagımın ucunda - ama sadece ucunda boyle tam tırnagımın alt tarafı- his kaybı var. uyuşuk gibi, bastırıyorum ısırıyorum acımıyor. karpal tunel demeyin bilegimde
aslında sağlık sorularının burdan sorulması cok da iyi bişey değil ama fikir istiyorum sadece, bugun oglen saatlerinden beri sağ el baş parmagımın ucunda - ama sadece ucunda boyle tam tırnagımın alt tarafı- his kaybı var. uyuşuk gibi, bastırıyorum ısırıyorum acımıyor. karpal tunel demeyin bilegimde ya da başka yerde bi ağrı yok. bi de kemikle değil de dokuyla ilgili bişey sanırım. ozellikle doktor olanlardan fikir bekliyorum, ne yapmalıyım ne zamana kadar gecmezse doktora gitmeliyim.
not:bugunun tek anormalliği pek fazla uyuyamamış ve cok yorgun olmam yoksa ekstra bir aktivite yapmadım.
0
bildiğim kadarıyla tansiyon ile alakalı bir sorun olmasının yanı sıra -yaş burada önemli tabi- ayrıca gün içinde aşırı ve aşırı yağlı veya sağlıksız yemekler yendiğinde -mesela iki porsiyon 150 gram kuyruk yağı ile yapılmış adana kebap gibim ya da bir ekmek kokoreç + işkembe + kelle paça gibim- oluşan ve yorgunluğa ve -tabi ki olmazsa olmaz- strese bağlı bir durum.
0
ayrıca benim annemde yaşadı bu problemi zira annemin mesleği diş hekimliği ve üzerine afiyet biraz da yaşı geçiyor. bilek gücü isteyen mesleklerin ilerlemesinde bu yaşanır. bunun bir da latince bir adı vardı da tam olarak hatırlayamayacam şimdi, işte bu kemancılık, gitarcılık, sıvacılık, diş hekimliği gibi mesleklerin uzun süre yapılması ardından veya mouse'nin çok fazla kullanması ardından kronik olarak yaşanan bir şeydir bu. tedavide bileklik ya da -kimi kaynaklara göre- elliktir. sorunun devamı neticesinde ameliyat. yani iki gün içinde geceleri devam ediyorsa kardeşim, tez doktora görün derim ben ta ki bir doktor beni g.t edinceye kadar.
0