[]

İsveçliler neyi sever, neye güler?

Bir hafta kadar sonra İsveç'ten çok önemli iş ortağı misafirlerimiz gelecekler. İşi bitirebilmek adına bu adamlarla 72 saat geçireceğiz.

Şimdi bu adamlar neyi severler? Mesela her İsveçli'nin güldüğü bir fıkra, şaka ya da bir İsveçli'ye mutlaka anlatılması gereken bir hikaye, veya İsveç hakkında bu adamların çok sevdiği ve bilinmesinin hoşlarına gittiği şeyler etc. etc.

Şimdi adamlara 1994 Dünya Kupası'nı anlatmak olmaz sürekli. Ya da bu adamlar ne yapsın İkea'nın İsveç köftesini lan o ne?

Hadi arkadaşlar.

 
-küçükken abba kasetim vardı.
-hadi bi fika yapalım?
-isveç elektropopu hakkında geyik, the knife, jay jay, lykke li, miike snow vs. ama düz adamsa bilme ihtimali yok pek.
-stockholm'e dayımgiller gitmişti çok beğenmişler.
  • sir gawain  (19.12.11 13:05:57) 
çok kral metal konserlerine giden, imzalı cd arşivi olan bir arkadaşım Tarkan fanıydı aynı zamanda.

tuhaf olabiliyolar.
  • hjarteblod  (19.12.11 13:09:01) 
nargile, ocakbaşı, halısahamaçı, hamam, fasıl ertesi gün dönüş biletlerini yırtmazlarsa bişey bilmiyorum

evet biraz abarttım.
  • kocayusuf  (19.12.11 13:28:37 ~ 13:30:03) 
abi bunların çoğunluğu avcı oluyor, bildiğin avcı işte geyik, tilki vuranlardan. ben isveçte konuyu yanlışlıkla buraya getirdim. 3 gün işten başka tek konu o oldu.

geyik etini severler bide harbi.
  • kojiro  (19.12.11 13:55:57) 
galatasaray'ın idmanına götürün elmander'in yanına çok mutlu olurlar


  • ozdemirac7  (19.12.11 14:26:50) 
isveçlileri bilemiyorum ama gavurların burada ayasofyaya mutlaka gidiyorlar, hamam baya severler, güzel bir rakı balık meze(olmazsa olmaz) fasıl, bir öğlen mantı, sarıyer börekçisinde tavukgöğsü (başka yerde baklava da olabilir), kapalıçarşı fln derken biter iki gün.
bir de tahin pekmez, tahinli şeyler pek sevmiyorlar.

  • goldentitan  (19.12.11 14:57:24) 
mizah anlayislari farkli olabiliyor veya hic olmayabiliyor. Calisma hayatinda ciddi olurlar genelde. Biraz soguk insanlar, fiziksel temasdan pek haz almazlar el sikismak disinda.

futbol en yaygin spordur. kulturel olaylari seveceklerdir.
Alkolu cok severler.
Sosyal ortamlarda oyun oynarlar paso icebreaker geyigine. alkol oyunlari hele ki doludur, ama is hayatina civik kacabilir biraz.
  • natnan  (19.12.11 16:26:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.