[]

autocad - rotate

şekildeki doğru parçasını a noktası base point olacak şekilde çembere teğet olduğu noktaya kadar nasıl döndürebiliriz? teğet noktasını tam olarak nasıl yakalarız?




 
object snap den teğet i seçersen snap yapacaktır hatta direk teğete dik çizebilirsin falan.


  • ozdek  (20.07.08 11:28:01) 
ben çembere teğet çizmekten değil "rotate" ile teğeti yakalamaktan bahsediyorum. osnap sadece crosshairle yakalamayı sağlamıyor mu? burada A noktası base point olarak seçilmiş durumda.


  • hakiki bulut  (20.07.08 12:56:13) 
acad kurulu olsa deneyeceğim de kimse bakmazsa yarın işten denerim artık.


  • ozdek  (20.07.08 19:17:12) 
nacizane tavsiyem, doğru parçasının son noktasından başlayarak bir başka doğru daha çizmeniz. diğer doğrunun bitiş noktası olarak da çembere tangent obkect snap i ile yaratacaksınız. sonra döndürmek istediğiniz doğruyu bu yeni doğruyu referans alarak döndürünüz.


  • r12  (20.07.08 19:56:32) 
rotate ile teğer noktasını yakalayamazsın. çünkü döndüreceğin base point değiştikçe teğet noktası da değişecektir, yani öyle zannediyorum böyle bir olay yok autocad'de.

100% değil ama en yakın sonucu array (polar array) yaparak elde edersin. total number of items'i ne kadar arttırırsan o kadar yakın bir sonuç bulabilirsin.
  • sheba and the albino girls  (20.07.08 21:27:04 ~ 21:29:14) 
  • hakiki bulut  (21.07.08 00:31:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.