[]

Kyk kredisi ile araba alma sorunsalı

Arkadaşlar azıcık uzun olabilir ama yardımlarınıza, en azından fikirlerinize ihtiyacım var.

KYK'dan bu sene burs alacağım, sanırım 281 lira oluyor, ben bunu düz 300 diye düşünüyorum, başka bir yerden de 100 lira bursam geliyor etti mi 400. 100 lira da ben koyarım diye düşünüyorum her ay, bu iki bursa da ihtiyacım yok çünkü.

Sorunsal şu; 10.000 gibi bir kredi çekerek krediyi de bu burs ve üzerine eklediğim paralarla bir araba almak istiyorum. Ahanda arabayı buldum bile : www.sahibinden.com

Sizce alınmalı mı? Alınmamalı mı?

Edit: Kredi aldım arkadaşlar, atarlanmaya gerek yok. Burs demişim özür dilerim, inanmayanlar için de ek koyayım bari napayım.

 
okudugun bolume gore degısır. okul bıtınce akademıde kalacagım demez de hayvan gıbı para kazanmaya baslarsan ve tabı bu kesınse; alınır tabi. neden alınmasın?

ama yok okul bıtınce ne olacagı bellı degılse, ograncı ınsanın araba almak gibi bir sey ıcın kredı altına gırmesı bana bıraz garıp gelıyor.
  • yasakani  (17.12.11 17:52:58) 
burs keşke ihtiyacı olan birine çıksaymış.


  • maydogdu  (17.12.11 18:31:12) 
hocam 10.000 krediyi kendi adına mı çektin? bankalar veriyor mu?
benim de aklımda olan bir şey. diğer türlü para bi boka yaramadan bitiyor. 4 yıl sonra -10bin yerine -10bin +araba ile başlamak çok mantıklı.

  • nickini vermek istemeyen uye  (17.12.11 18:43:16) 
@maydogdu, burs değil kedi; düzelttim.
@nickini vermek istemeyen, çekmedim de çekmeyi düşünüyorum, illaki kefil gerekecek, onları bir şekilde halledicem.

  • exla  (17.12.11 18:49:28) 
Aldıktan sonra benzin ve bakım masraflarının altından kalkabileceksen hiç düşünme al derim.

Krediyi nereden çekeceksin merak ettim. Ben de 15 bin çekmeyi düşünüyorum aylık 1000 ödemek üzere. Gidip banka şubelerinde pazarlık mı yapmak lazım faiz oranları üzerinden.
  • licorne  (17.12.11 19:36:34) 
@licorne, şu anda hepsi tamamen teoride maalesef. tek pratik yanı ocaktan itibaren krediyi alıyor olmam, krediyi almak tek sorun zaten ama eğer birisini kefil gösterirsen ve kefil gösterdiğin kişinin daha önce bankalarda bi sıkıntısı yoksa krediyi veriyorlar diye biliyorum.


  • exla  (17.12.11 21:22:25) 
bir de bankalarda kredi falan adın geçerse devlet keser mi bu bursu acba? en mantıklısı krediyi aileye çektirmek ama bizimkiler yanaşmıyor.


  • nickini vermek istemeyen uye  (17.12.11 23:25:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.