[]

bazı ülkelerde direksiyon neden sağda?

mantığı nedir?




 
trafik soldan akıyor da ondan.mantığı da şu:eskiden insanlar kılıç sağ elde gezerken sol tarafı da duvara dayar gezermiş düşmandan korunmak için.ondan öyle akıyor trafik derler.

ne kadar doğru bilemem.
  • al basmadan donu var  (17.12.11 01:38:12) 
tamam şöyle sorayım o zaman; direksiyon neden bası ülkelerde sağda iken diğerlerinde solda? ya da trafik neden bağzı ülkelerde sağdan bazılarında soldan akıyor?


  • cagdassalur  (17.12.11 01:40:19) 
ortaçağda yolda karşıdan gelen adamın saldırma ihtimaline karşı yolun solu kullanılıyordu (sağ elle kılıç çekebilmek için). hatta papa boniface VIII bunu hristiyanlar için kural haline getirdi. daha sonra 1700'lerde kullanılan çift atlı arabalarda sürücüler sol arka atın üstünde oturmaya başladıklarından yolun sağını kullanma geleneği çıktı. ingilizlerin arabalarında ise sürücü at üstünde değil arabanın üstünde oturduğu için onlar yolun solunu kullanmaya devam ettiler. 1700'lerde hatta londra köprüsünde soldan gitme zorunluluğu yasası da getirildi. bundan dolayı ingiltere ve sömürgelerinde soldan gidildi, diğer ülkelerde sağdan.

modern otomobiller çıktığında da yolun hangi tarafından gidildiğine göre direksiyonlar ayarlandı.
  • homo sapiens gotgobekus  (17.12.11 01:45:11) 
Şurda tarihi gelişim de anlatılmış:
tr.wikipedia.orgğdan_ve_soldan_akan_trafik

link tam çıkmıyor. wikipedia'da "Sağdan_ve_soldan_akan_trafik" başlığında
  • ermanen  (17.12.11 01:53:01 ~ 01:58:58) 
peki japonya?


  • toshiro  (17.12.11 14:56:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.