[]

Ejderhamızrağı Serisi Hakkında

Ben bu üçlemelerin hastasıyım arkadaşlar.En son yeni bir üçleme daha çıktı kayıp yıldızın ejderhaları bir kitabın ismi.benim merak ettiğim şey seri hangi kitapla başlayıp nasıl devam ediyor? ilkbahar şafağı ejderhaları ile başlayan seri ve ikizlerin serisi dışındakiler tam bir karmaşa.ikinci nesil,ruhdöveni,araya giren farklı kitaplar derken herşey karmançorman.bu kitapları en lezzetli hangi sıraya göre okumamız gerekir? ayrıca ejderhamızrağı ile ilgili bir yapım,oyun falan var mıdır?




 
  • soulforge d  (16.12.11 22:39:22) 
soulforge un verdiği listede şöyle bir hata var, ilk önce raistlin tarihçelerini okuman gerekiyor daha sonra ejderha mızrağı destanı daha sonra da efsaneler üçlemesi ve ardından yaz alevi ejderhaları.
devamını ben de bilmiyorum. ama buraya kadar verdiklerim kesin
Ruh Döveni
Silah Kardeşliği
Güz Alacakaranlığın Ejderhaları
Kış Gecesi Ejderhaları
İlkbahar Şafağı Ejderhaları
İkizlerin Zamanı
İkizlerin Savaşı
İkizlerin Sınavı
Yaz Alevi Ejderhaları

weis ve hickman efsaneler üçlemesini yazdıktan sonra raitlin e bir ayrıcalık tanıyıp onunla ilgili bir hikaye yazmaya karar vermisler ve kitabı efsaneler üçlemesine öyle bir uyarlamıslar ki, silah kardeşliğini okuyup bitirdiğinde sıradaki kitabı eline aldığında aslında bir sonraki sayfayı çevirmişsin gibi devam ediyorsun.
  • neira  (16.12.11 22:56:28 ~ 23:08:35) 
benim okumadığım kitaplar yazalevinden sonra başlıyor.şimdi seriyi baştan okuyorum hatırlamak için.son hatırladığım yazalevi ejderhalarının seriye pek yakışmadığı idi.bu arada karagül şövalyesinin ravenloft evreninde geçen kitabı da çok güzel tavsiye ederim


  • Wolfware  (16.12.11 23:45:47) 
her ne kadar neira'nın sıralaması hikaye kronolojisine uygun olsa da, ruh döveni ve silah kardeşliğinin en son okunması gerekiyor bence. tıpkı star wars'da darth vader'ın anakin halini sonradan görmek gibi, daha iyi ve eğlenceli oluyor öyle okuması.

hoş ben seriye başladığımda daha soulforge filan çıkmamıştı.

uyduruk bir filmini çektiler güz alacakaranlığının maalesef :(
www.youtube.com
  • homo sapiens gotgobekus  (17.12.11 00:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.