[]

İnternet Üzerinden Alışveriş ( Yaş ve Kargo Hakkında Soru)

Hepsiburada dan bir kitap siparişi vereceğim ancak yaşım 18 in altında ve özel nedenlerle eve sparişini istemiyorum.

Ödemeyi havale ile yapacağım.

Acaba kitap site tarafından Bergama da kargo şirketine gönderilse ben oradan teslim alabilir miyim? Adres bilgilerime ne yazmam gerekli? Doğrudan Bergama/İzmir yazmam yeterli olur mu?

Bir şey daha sormak istiyorum havale sırasında kimlik istenir veya yaş problemi olur mu? Hani annemin kimliğiyle mi gitsem diye?

Ha düşününce 17 yaşındaki bir insan neden İnternet'ten alış veriş yapamasın ki diyor insan da ne bileyim bir sormak istedim naçizane bilgilerinize.

 
Kargo şubesini adres olarak gösteremessin. Evi gösterirsin takip edersin kargoyu, şubeye ulaşınca getirmeyin ben alıcam dersin.

Havale sırasında kimlik istenebilir ama yaş problemi olacağını düşünmüyorum. 16 yaşındaki insan hesap açtırabiliyor sonuçta.
  • saiko  (16.12.11 21:19:33) 
x şubesine teslim istersen, eve gelmez, şubede bekler, kargo fiyatıda düşer. internetten falan takip etmende gerekmez.


  • disfircasiyimben  (16.12.11 21:23:25) 
şubeden havalede yaş sınırı yok.


  • disfircasiyimben  (16.12.11 21:23:45) 
bilgilendirme için çok teşekkürler. Hepsiburada nın teknik servisine de kargoyu şirketten alıp alamayacağımı sordum 2 dk içinde attıkları cevapta aynen sizin de dediğiniz gibi ev adresi gerkli diyorlar.

Bu kargoyu nasıl takip edebilirim. Ürün hepsiburada tarafından kargoya verildikten sonra bana mesaj atarlar mı? İzmir'e geliş süresi vs. düşününce ürün gelip eve ulaşması hoş olmaz. Doğrudan düzenli olarak her gün kargo şirketini mi aramalıyım? Eve ulaşmaması hayati de.

EDİT: @disfircasiyimben x şubesinden kastınız nedir?
  • LoRdS31  (16.12.11 21:30:16 ~ 21:31:27) 
yahu atıyorum, yurtiçi kargo bornova şubesine teslim edilsin, eve teslimat istemiyorum. diyin şubede bekler.


  • disfircasiyimben  (16.12.11 21:48:24) 
işte teknik servisten şöyle
(
img403.imageshack.us
)
bir cevap aldım
  • LoRdS31  (16.12.11 21:56:47) 
gittigidiyor.com dan alırsanız böyle bir sorun olmaz.


  • disfircasiyimben  (16.12.11 22:01:59) 
yada şöyle güzel bir fikir geldi aklıma, apartman no ve daire no yu farklı yazın, çok atıyorum, 14/5 siz onu 24/5 yapın. gittikleri evde sizin oturmadığınız anlaşılınca kargo şubeye geri döner ve size telefonla haber verilir. sizde gidip şubeden teslim alırsınız. :)


  • disfircasiyimben  (16.12.11 22:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.