[]

Salam sosiste bir denetleme yok mu?

Gecenlerde marketten ( bilmiem marka vermek dogrumu) nametin 250 gr ambalajli sosis diye tabir edilen ama hic alakasi olmayan urununu almis bulundum..fiyati 10 liraydi..uzun zamandir turkiyede salam sosis benzeri gidalar yemedigim icin tadinin nasil olacagini bilemedim..paketi actim ne tadi et , ne kokusu et ; les gibi birsey cikti,adamlar nerdeyse ahirdaki pisligi toplamis tuz basip boya katip sosis yapmislar..(bu arada aldigim sosis kokteyl sosis tabir edilen daha dusuk fiyatli urun degil goya %100 dana daha kaliteli mamul) simdi soruyorum 250 grmi 10 lira 1kilosu 40 lira yani en kaliteli etin kilosundan daha fazla olan bir urunu icine bok koyup tuketiciye sunuyorsun ey namet..tamam kapitalizm dedik maliyetleri dusur dedik ama buda insanlik disi degil mi?
Burada asil sorum su :Avrupada oldugu gibi bizdede et urunlerinin icindeki et miktarini denetleyen standart getiren bir kurum yok mu? Yoksa bende sosis diye icine hayvan bokunu basip satsam kimse bisey demez mi?



 
Sebebi bu mudur bilmiyorum ama geçtiğimiz günlerde Namet rekabet kurulu tarafından cezalandırıldı. Ayrıntısına vakıf değilim.

Bildiğim kadarıyla da bütün gıda maddeleri denetimden geçiriliyor. Yine de salam sosis denilen şeyler zaten -ne kadar sağlıklı olursa olsun- oldukça zararlı. Bu tip et ürünlerinden en masumu sucuk.
  • aileena  (16.12.11 20:42:31) 
firmaya mail yoluyla şikayetinizi iletin, mutlaka ilgileneceklerdir. ürün bozulmuş olabilir, ürünü aldığınız markete fişi ile giderseniz kolaylıkla iade edebilirsiniz.

ülkemizde sadece et ürünleri değil, tüm gıdalar için ciddi tebliğler ve denetimler var. özellikle büyük firmalar bu konularda çok hassas olurlar. rengi, kokusu, tadı görünüşü gibi özelliklerinde sorun olduğunu düşündüğünüz gıdaları tüketmeyin, ambalajı açık olsa dahi geri iade edin. bozulmuş ürünü fişi ile birlikte geri iade etmek en doğal hakkınız.
  • deepfreeze  (16.12.11 21:13:42) 
valla namette boyle birseyin olmasi cok sasirtici geldi bana. muhtemelen o urune has birseydir. mail falan atmayi deneyin


  • kakoy  (16.12.11 21:45:04) 
  • ben smyrna  (16.12.11 22:07:11) 
namet diye bir markayı ilk defa duyuyormuş, sie. belki de yerel olan marka değil sensindir.

konuya gelirsek. memlekette et ürünlerini hakkıyla yapan bir firma kaldı mı bilmiyorum. et konusu gerçekten içler acısı. hazır gıdaların tümüne karşı zırha bürünmüş durumdayım. mümkün olduğunca tüketmemeye çalışıyorum. hem kalitesiz ürün yapıp hem de bizler üzerinden servetine servet katan şahısların oyuncağı olmayı içime sindiremiyorum.

kardeşim koyma işte o fruktoz şurubunu ürününe. lanet olası çikolatanı 75kr değil de 90 kr'a sat ama koyma.
  • holydreamer  (17.12.11 00:10:34) 
deepfreeze bu sorun urunun bozuk olmasindan degil urunun boktan olmasindan kaynaklaniyor..


  • bluewhale  (18.12.11 01:40:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.