[]

puzzle aldım

bugün gökten inme bir şekilde, puzzle aldım. hiç böyle bir düşüncem yoktu. şimdi bu konuda baya cahilim ama sormam gerek. öncelikle educa'nın neon serisi 1000 parçalık güneş sistemi puzzle'ını almış bulunmaktayım. puzzle'la en son alakam çocukkendi. şimdi ben bunu bir masanın üzerinde falan yapacağım demi? bunun standardı nedir? bir de bitince yapıştırıcısı var ama renkli yüzeyi yapıştırın falan diyor? yapıştırıcısıyla nasıl yapıştıracam?




 
masa üzerinde başlamayın, yapıştırma taşıma sorun olur.

1000 parçanın boyutlarını bilmem ama bir karton vs koyun altına. tabii ideali puzzle halısı. 1000 parçada şart değil ama, ben bu işi sürdürürüm derseniz edinmek iyi olur, kıvırıp kenara kaldırmak falan çok kolay olur.

yapıştırıcı (içinden çıkan) şeffaf ve ön tarafa sürülendir muhtemelen, gayet iş gören bir şey. benim tavsiyem, çerçeveletecekseniz yapıştırıcıyı anlatıldığı şekilde uygulayın, iyice kuruyan puzzle'ı ters çevirip sıra halinde kolibant çekin. çerçevenin içine düşen parçalarla karşılaşmazsınız zaman geçince. (hatta yapıştırıcı kullanmadan, sadece bu kolibant yöntemiyle yetinenler duydum, ama elinizde var madem kullanın)
  • mermaid  (16.12.11 14:58:45) 
hele sen bi bitir, yapıştırması kolay :)

şimdi bu işin hastası olanlar puzzle halısı kullanır. ben puzzle boyutlarıda kolayca taşıyabileceğim beyaz süngerimsi bişey bulmuştum. beyaz olmalı ki parçaları görebilesin. olmazsa 5-6 tane beyaz a4 kağıdını bantla, puzzledan daha büyük bir parça elde et.

yapıştırma işi şöyle. o tutklaı suyla karıştırıp puzzle ın üstüne iyice yedireceksin. sonra kuruyacak.
  • bitter cikolata  (16.12.11 14:59:54) 
puzzle halısını bir kere kaldırınca bir daha açılmıyor (en azından bende.) bu yüzden ben masaya açıp altına da puzzleın ölçülerinde bir mukavva alıp onu koyuyordum. hem ölçüleri bildiğimden kenarlarını yapmak, hem de kaldırmak gerektiğinde kolay oluyordu. ya da yapıştırma vakti geldiğinde yapıştırıcının akma derdi olmuyordu.
ben önce puzzleın parçalarını renklerine göre ayırır, sonra köşe ve kenarlardan başlardım.

  • 65 derece  (16.12.11 15:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.