[]

Nasıl oluyorda adamlar bu kadar zorluyor?

Şimdi spor salonuna bi giriyorum, herkes hayvan gibi zorluyor,bağırıyor ağırlıkları kaldırabilmek için; hoca öküz gibi ama adam hala çılgınlar gibi zorluyor, kıpkırmızı oluyor.. yahu şimdi bu olayda da zorlamassan pek büyüyemiyorsun, beslenme-uyku daha önemli tamam ona girmeyin de; merak ediyorum bu adamlar nasıl bu kadar motive olup, ne düşünüp, neyi hayal ederek bu kadar kasıyorlar? Gidip de soramıyorum onlara, belki siz biliyorsunuzdur yada uyguluyorsunuzdur?
Sinirliymiş gibi mi yapıyorlar, ne biliyim işte anladınız zaten.
Bunun taktiği yöntemi metodu nedir?


 
bigboy76 nın dediğine kısmen katılıyorum oraya kanalize olup ağır çalışanda var :) ben 6 ay gittim ara verdim 2 aydır gitmiyorum devam edicem yılbaşında neyse kendimden misal veriyim sana yerine göre zorluyordum tabi bende ama bunun sebebi hocanın psikolojik olarakda hazır olmamızı istemesiydi.yeni ağırlığa geçerken önce kaldırabilirim diye düşünün derdi ve bağırmak ya da ses çıkarmak tamamen konsantreden ötürü ;)


  • gündüz m  (16.12.11 13:54:57) 
100 kiloluk ağırlığın altına yatıp bench pres yapan kişinin o esnada cinsel dürtüleri düşünmesi zordur. Bu tarz yorumları yapacaksınız madem az biraz düşünün.

Spor salonuna gelen her bireyin kendi hayatı,kendi yaşam tarzı vardır. Siz hırs yapmıyor gayet ağırkanlı takılıyor olabilirsiniz, ama herkes öyle olmak zorunda değil. Bir spor salonuna üye olduysanız parasını verdi iseniz amaç spor yapmaktır, spor yapmak demekte yorulmadan,hırs yapmadan mutlu,mesut,sakin çalışmak değil vücut performansını zorlamak demektir. Basket oynayan niye zıplıyor, futboıl oynayan niye koşuyor sorusunun cevabı ile bu sorulan sorunun cevabı aynıdır, yapılan spor bunu gerektirdiği için!

Amerikada avrupa da millet spor salonlarını dolduruyor salonlara üye olmayan yok gibi, adamları tv lerde görüyoruz, hepsi geniş omuzlu kaslı adamlar, gerçi fazla yemekten göbekleri de var ama hemen hemen hepsi sportmen yapılı. Bize gelince, spor yap deyince "sporu cinsel dürtü ile yapıyolar abiiieee" diye acaip fikirler ileri süren ergenler mevcut.

Tabi doğru, insanın fiziksel olarak rahatlaması için deşarj olması için bi koşu tuvalete gidip 1 posta attırması yetyer size göre dimi? salon neymiş? sonrada işte bu sayfalarda okuyoruz "abiler göt göbek aldı başını gidiyor yardııım.." diye duyuru açanları.

20 yaşına gelmeden kalp krizinden ölen, obezite sebebi ile nerde ise yuvarlana yuvarlana gezenleri görüyoruz. Bu hırsı nerdenmi buluyorlar? buyrun bunları düşünün tosuncuk olarak yaşamak istiyorsanız, 2 katlı evin merdivenini 80 lik dedeler gibi oflaya puflaya çıkmak, bel fıtığından kireçlenmeye, aşırı strese kadar bir sürü sağlık sorunu ile uğraşmayı o kadar seviyorsanız salona gitmeyin, bırakıverin onca enayiyi bir başına bağıra çağıra idman yapsınlar.
  • Oguzhang  (16.12.11 14:14:47) 
Tamam ben demiyorum ki zorlamayalım, sonuçta futbol oynayan herkes de aynı motivasyonla oynamıyor, bazıları kendini daha çok zorluyor. Demem o ki, ne düşünür insan o sırada, hiç birşey düşünmez mi, artık alışkanlık mı olmuştur onun için o kadar kendini zorlamak.. Biri, bir sene boyunca hergün deli gibi şınav çeker her seferinde kolları titreyip yere yığılana kadar -vücudun dinlenmesi gerek evet- diğeri ise aklına geldikçe şınav çeker belki haftada bir, o da azıcık zorlanınca pes eder.. Bu iki zihniyet arasındaki farkı merak ediyorum.. Sinirlenmeye gerek yok, herkes herşeyi bilecek diye birşey yok =)


  • emricardo  (16.12.11 14:56:33 ~ 14:58:07) 
Sinirlenmedim, bazı şeyleri yazıya dökmek ifade etmek zordur. Örnek vermeye ifade etmeye çalıştım ancak sanırım tam anlatamadım.

Spor salonunda sporunu yapan kişi kaldırdığı ağırlığa ve o ağırlığın baskı yaptığı kaslara odaklanır. Bunu anlayabilmek için aynı şekilde kendinizi zorlamanız lazım. Yoksa bunu tarif etmenin yolu yok. Herkesin kendi hedefleri olur kendini limitlerini zorlar, salonlarda doğrudur kızlara hava atayım diye kasanlarda vardır, ama yıllarca haftada 3-5 gün salona gelip kendini zorlayanlara "cinsel dürtüden geliyor" demekte olmaz.
  • Oguzhang  (16.12.11 15:31:52) 
oguzhang +1


  • gündüz m  (16.12.11 15:36:11) 
o zaman bir de şöyle soruyim, belki tam olarak neyi anlamadığımı da anlamamışımdır =)
Bu zorlama anına destek olucak bi düşünce duygu varmıdır?
Mesela sinirlenmek insanın biraz daha direnmesine katkı sağlar gibi..?
  • emricardo  (16.12.11 15:47:08) 
Hedefi düşünmek iyi bir motivasyon olabilir. Mesela spor salonlarında dinç vücutlu kaslı resimler bulunan dergiler olur. Bakarsınız "bende böyle olacam" diye düşünür hırslanırsınız, bir süre sonra aynada değişiklik görünce dahada hırslanır dahada şevke gelirsiniz.

Veyahutta, salonda çalışan hırslı ama gayet güzel fiziği olan birini örnek alır bende böyle olacağım diye kasarsınız.

Kısacası herkesin kendince motivasyonu olur. Kızmak sizi motive ediyoırsa kızın, hırs lazımsa hırslanın, yani şu var, onca ağırlığın altında yatarken adrenalin salgılamayı, vücudu gaza getirmeyi öğrenirsiniz. Bağırma, çağırma yoktur ama hırıldama zorlama inleme olabilir. Odun kırarken de baltayı her sallayışta "hınk" diye ses çıkarıyoruz bu bilinçli olarak yapılan "bağırayımda dikkat çekeyim" diye düşünülen bir olay değil. Dişleri sıkarken ağpırlık altında zorlanırken verilen vücut tepkisi.
  • Oguzhang  (16.12.11 15:54:03) 
kendinizden örnek vermek gerekirse..? =)


  • emricardo  (16.12.11 16:10:07) 
Ben idmanıma yoğunlaşırım. Etrafımdaki insanlardan kndimi soyutlarım, kaldıracağım ağırlığa odaklanırım, hangi kasımı çalıştırıyorsam ona konsantre olurum vücudumu dinlerim. İdman esnasında bir set arası en fazla 1-2 dakikadır daha fazla olmaz. Bu arayı nefeslenerek ve ağırlığı ayarlayarak geçiririm, muhabbet ederek dikkatimi dağıtacak olaylara girmem, sağı solu izleyerek aklımı başka şeylere vermem.


  • Oguzhang  (16.12.11 17:41:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.