[]

Gözlük alma konusu, sgk anlaşmalı felan filan.

Merhaba, gözlerim bozuk değil; fakat bir gözlük edinmek istiyorum. güneş gözlüğü değil, aksesuar olarak kullanacağım. sgk bunun ne kadarını ne şartlarda karşılıyor. sanırım reçeteye bozuk yazıyor bazı anlaşmalı doktorlar, onunla gidip güneş gözlüğü felan alıyormuşsun.

nedir bu olay, açıklarsanız sevinirim.


 
sgk nın vereceği çerçeve parasından ne olacak? git paranla al ucuz zaten normal gözlükler bir de düz cam alırsın özelliksiz oh mis. hem böylece devleti dolandırmamış, kul hakkı da yememiş olursun ki bu da sana yol,su,elektrik olarak geri dönebilir. en azından unutup üzerine oturup falan kırmazsın.


  • ozdek  (16.12.11 10:34:27) 
sgk 40-50 lira falan indirim veriyor
iyi bi güneş gözlüğünün 200-300 lira olduğu düşünülürse değmez bu tür alengirli işler

  • technicalte  (16.12.11 10:38:50) 
yaklaşık 6 ay önce gözlük aldım. sgk katkı payı yanlış hatırlamıyorsam 30 lira çerçeve, 10 lira da cam şeklindeydi.


  • eli eli lema sevaktani  (16.12.11 10:39:28) 
bende bunu anlamıyorum aksesuar olarak normal gözlük kullanma merakını.
devlet toplamda 40 tl ödüyor cam ve çerçeve için o kadar ugraşıp göz doktoru falan ugraşmaktansa bir gözlükçüye söyle zaten o kadar indirim yapacaktır sana. güneş gözlüğü alabilmek için indirimli gözlerinde güneş alerjisi ışık tembelliği olması gerekiyor gene bütün parayı ödemiyor sadece cam ve çerçeve indirimi alıyorsun ki gene bu gözlük aldıktan sonra yemek paran olarak kullanabilecegin bir miktar.

  • exodia  (16.12.11 11:12:52) 
1)gözlük hakkı kazanmak için gözlerinin bozuk olduğunu gösteren reçete gerekli
2)40 tl indirimi arkadaşlarında dediği gibi gözlükçüde yapar.
3)göz sırası diğer polikliniklerden daha kalabalıktır devlette. özele gideceksen bide onun parasını boşyere vermiş olacaksın.

sonuç: iyi bir gözlük alacaksan değmez.

marka olarak topten i tavsiye ederim. hem uygun hem de markadır.
  • neysene  (16.12.11 12:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.