[]

Bakış açılarını anlamak amacıyla yalnızca kadınlara sordugum aşk sualidir.

Özellikle "kıskançlık" temelinde olaya bakın.

Siz kendi doğrunuzun ve yanlışınızın ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz. ve sevgilinizi de size yanlış gelen durumlarda uyarıyorsunuz.

Bu uyarılarınız belirli bir yerden sonra sevgilinizde sizin doğru ya da yanlışlarınız hakkında farkındalık oluşturuyor. Artık sevgiliniz de sizin değerlerinizi biliyor.

İşte bu noktada sevgilinizin değer yargılarına ve sizin kendi değer yargılarınıza uymayan şeyler yapıyorsunuz. Ve bu her ikinize göre de yanlış olan davranışı savunuyor ve geçiştirmeye, haklı çıkmaya çalışıyorsunuz. Ve sevgiliniz size hiçbir şey demiyor. Bu konudan bahsetmiyor.

a) sevgilimin beni uyarmasını beklerim, aksi takdirde ondan soğurum.
b) ben bir şeyi yapıyorsam nedeni vardır. sevgilim beni uyarmamalı.
c) uyarsa da uyarmasa da benim için değişen bir şey olmaz.
d) ben böyle bir şeyi yapıyorsam bu ilişki zaten bitmiştir.
e) hiçbiri

hangi şıkkı seçtiğinizi ve nedenini açıklarsanız sevinirim. Dinliyorum...

 
c
birbirinin huylarını, özelliklerini, karakterlerini çözümlemiş ilişkiler de; bir taraf, diğerini şaşırtacak hareketler yapmaya başladıysa, bu bir tarafın değiştiğinin bir kanıtıdır. ve çok normaldir. insanlar değişir. daha önce mantıksız gelen bir çok davranış ve fikir zamanla mantıklı gelmeye başlayabilir. bu ilişki bitecek anlamına da gelmez. zaten burada birbirinin farkında iki sevgiliden bahsediyorsak uyarma konusada saçma olur. ama belki "sen böyle düşünmezdin/davranmazdın" gb. sadece fikrini öğrenmek için soru sorulabilir. açıklama mantıklıysa karışılmamalı.
çnk kim ne derse desin kişi kendini savunmaya ve hatta haklı çıkartmaya kadar vardıysa ztn pek bir şey değişmez.
  • ucankedii  (15.12.11 18:56:13) 
@ucankediye aktılıyorum. şıklardan hareket edemeyeceğim ama rutin giden bir değer yargısında durup dururken ir değişme oluyorsa taraflardan birinin fikirlerinde değişme oluş demektir. bu durumda değişim gösteren taraf diğer tarafa yavaş yavaş birşeyleri alıştırmaya çalışıyor olabilir çaktırmadan yavaş yavaş kabullendirme gibi. yada değişen taraf tamamen farklı yönlere yönelmiş olabilir ama bun duruma bir çok neden sebep olabilir. olayı tam olarak bilemediğimiz için sadece fikir yürütüyorum. ama bu durumda çok yüzeysel kalıyor.

sonuç olarak eğer bir taraf yavaştan değişiyorsa ve diğer taraf bu duruma cidden tepki göstermiyorsa değişmeyen tarafı da biraz kurcalamak gerekir bence..
  • mrv  (15.12.11 19:18:28) 
Peki ama aynı şeyleri sevgili yapsa onu yine uyaracak bu kadın... Buna ne diyeceksiniz?


  • juvee  (15.12.11 19:37:19) 
juvee, bu öyle tek taraflı bir durumsa hoş olmaz. kendin için değişim ne kadar normalse karşı tarafada aynı hoşgörüyü göstermek gerek. aksi bencillik olur. yani durum net olarak nedir bilsek daha kesin yargılarda bulunabilirdik.
özetle ilişkilerde hoşgörülü olun arkadaşar. değişime açık olun. azıcık rahat olun.sıkmayın birbirinizi. saygılı olun fln filan. gerisi kolay ztn.

  • ucankedii  (15.12.11 20:12:13) 
ben yeni bir hareket yapsam da, değişmiş bile olsam a şıkkı. aklında bir şey varsa söylesin, hem ona, hatta bize aykırı bir şey varsa ve aklında bir şey yoksa zaten selametle..."uyarmak" kelimesi olmuyor ama bu durumda, "olan biteni sorgulamak,ne olup bittiğine şaşmak ve anlamaya çalışmak" daha doğru geldi bana.


  • mayalilithowsky  (15.12.11 20:25:53) 
altta yazdığım yazının cevabını beklerken biz bu konuyu tartıştık... kendince haklı nedenleri var...

***
olay:

normalde başkasına yük olmayan ve benzeri durumlardan hiç hoşlanmayan kimsedir. ben kardeşim dediğim bir insanın arabasını bir iş görüşmesine giderken aldım diye "kendi işini yapamayan aciz" bir kimse oldum. belediye otobüsü varmış. öyle diyordu. e tamam dedim öyle olsun.

şimdi bu hanımkızımız x firmasında çalışıyor. aynı firmada çalışan y adamı da bunu sabahları işe bırakıyor. daha bu işe başlayalı birkaç gün oldu. işe giden bir servis var. ama bunlar araba ile gittiklerinden 30 dk avantaj sağlıyormuş bu olay. hani sen bana böyle diyordun dediğimde "arabanın şirketin arabası olduğunu söyledi." başkalarını değil de niye seni bırakıyor dediğimde "ofiste çalışıyoruz diğerleri işci onları tanımıyoruz bile" dedi. akşamları bunu arıyormuş sabah alacağını söylüyormuş, çok saçma daha 2 gün oldu hemen evi telefonla aramalar dediğimde "babam bile karışmıyor" dedi. bu benim hoşuma gitmedi ama dediğimde ise "sen sevgililik görevlerini yerine getir. böyle şeylere karışmaya hakkın olsun" dedi. sevgililik görevinden kasıt onu aramam ilgilenmem falan ama o ilgisizliğim de yine ondan kaynaklanıyor. aramayanı arar mısınız?

***

deyin hele...
  • juvee  (15.12.11 20:28:02) 
şimdi birbirinden farklı iki olay var ortada. ilk olay da seni kimsenin yargılamaya hakkı yok. gayet normal bir durum. eleştirmek için eleştirmiş. fakat eleştirdiği nokta çok yanlış. neyse şimdi kız arkadaşın davranış analizini yapmıyoruz. senin takıldığın mevzuda kısmen haklısın. fakat olay şu ki karışmaya ciddi anlamda hakkın yok. bir kız bir erkekle işe gidip gelemez mi? illa altında hoşnutsuz bir durum aramak yanlış olur. fakat servis olması ve bunun tercih edilmemesi beni biraz düşündürdü. bu konuda ki yorumum!
kızın huzursuz olmana sebep olacak bir yakınlıktan uzak durması en doğrusu olurdu.
ama bi yandan da ortada bom boş gelen bir araba var. yani aynı yerden gidiliyorsa işe birlikte gidip gelmekte mantıklı olabilir.
yani aslında olayda hiç kötü bi durum yok. ama ben seni çok iyi anlıyorum.
bence bu konuyu uzatma. sevgiline gerekenden daha fazla ilgi ve özen göster.. anlayışlı ve sevgili bir adam olmak, huysuz ve kıskanç bir sevgili olmaktan daha çok şey kazandırır sana;)
  • ucankedii  (15.12.11 21:38:04) 
Valla benden anlayisli dunya uzerinde yasayan bir sevgili yoktur. Su seyde az cok hosa gitmeyebilecek bir sey.

Tesekkur ederim. Sakin kararlar almak istedigimde kadinlara sorucam. :)

Bu soruyu erkeklere sorsaydim, cok ama cok farkli cevaplar alacagimdan eminim.

Tekrar hepinize tesekkurler.
  • juvee  (16.12.11 05:54:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.