[]

cubase,fl studio,ableton live kullanan arkadaşlara bir soru..

öncelikle şimdiden teşekkür ederim.
laptop üzerinden bu programlardan birini kullanacağım,daha önce fl 8 kullandım şu an cubase 6 indiriyorum,benim sorum şu olacak,
ses kartım
AMD High Definition Audio Device
IDT High Definition Audio CODEC

ve midi klavyem yok..yani wireless pc klavyesi ile bu programlardan hangisi ile verim alabilirim?
fl studioda ses gecikmesi sorunu oluyordu bu ses kartından mı kaynaklanır midi klavye eksikliğinden mi?
bi de son olarak ses kartım yeterli mi?programlar laptopa zarar verir mi?

 
Ben Mac ortamında Logic Pro ile çalışıyorum, herhangi bir gecikme vs. yok, memnunum. Bu açıdan her sorunuza doğru cevap veremeyebilirim ama öncelikle müzik olarak ne yapmak istediğiniz önemli. Cubase elbette ki profesyonellerin kullandığı program ama daha basit bir şey arıyorsanız fl studio'da kalabilirsiniz. Bunun yanında mix işlerinizde ableton live kullanabilirsiniz. Çalışmalarda yaşadığınız gecikme ses kartıyla alakalı bir durum ve bu programların hiçbiri tabii ki pc'nize herhangi bir zarar vermez.


  • Rochefort  (14.12.11 15:32:35) 
o ses kartları winamp'dan mp3 dinlemeye yarar,

gecikme ses kartıyla alakalıdır. mutlaka ses kartı alman şart.
orda gecikme süresi yazar alırken dikkat at 10 milisaniye üstünde olmasın.

mac ayrı iş, onda core audio teknolojisi var, gecikme olmaz
  • korg  (14.12.11 15:34:33 ~ 15:35:17) 
ben win7 kullanıyorum,klasik batı ya da türk müziği üzerinde çalışacağım..cubase'i indirmeye başladım aslında ama forum sitelerinde kullanıcılar tarafından fl studionun ezici üstünlüğü var.bi de önceden gecikme sorunu yaşadığım için bi an tereddüt ettim.peki sizce ses kartım yeterli mi?
bi de midi klavye öneriniz var mı?

  • vcellist  (14.12.11 15:37:18) 
teşekkür ediyorum,o zaman bir de ses kartı önerisi alayım sizden..
son olarak da öyle çok kasmayacak şekilde sadece aklıma gelen şeyleri kayıt altında tutmak ve düzenlemesini yapmak için bir ihtiyaç içerisindeyim aslında.şöyle ses kartı gerektirmeyen ve normal klavyem üzerinden çalabileceğim ensturumanı da bol olan bir program yok mu?

  • vcellist  (14.12.11 15:40:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.