[]

Vize basvurusu ve red ?

Gecen hafta Italya vizesi icin basvuru yapmistim, kiz arkadasimin yolladigi davet mektubu ve onun bankadan yapmis oldugu teminat mektubunu koydum, ogrenci belgemi v.s koydum. Ama anne ve babamla ilgili bir belge koymadim ya da maddi durumla ilgili belge.

Gorusmem carsamba gunuydu. Sali aksami saat 17.15 de Idata dan bir kadin aradi ve anne babamla ilgili evrak goturmemi istedi. Ne evragi dedim, bilmiyorum goturunsiz dedi. Calisipcalismadigina dair falan mi dedim. Maddi gelirle ilgili ise zaten karsi tarafin karsilayacagina dair teminat mektubu var dedim. Siz goturun bir kac sey dedi.E mesai saati bitimi oldugundan babamin isyerinden herhangi bir belge goturmedim. Evde annemin emekli karti, banka karti, babamin ssk sicil kartini buldum, bunlari, bir kac tane tapuyu ve anne babamin pasaportlarinin fotokopisini goturdum.

Gittim ertesi gun, kadin ille dondu dolasti banka cuzdani yok mu dedi. Dedim banka teminati var ya ne gerek var. Bir sey demedi dondu durdu yine sordu, yine soyledim teminat var, yine bir sey demedi, boyle kisir dongude ilerledik.

Anne babamin isiyle ilgili belgeleri sordu, babamla ilgili bir sey vermeyince hangi sirkette calistigini, ne is yaptigini sordu killanmis sekilde. Neyse ben cevap verdim, Italyanca bilip bilmedigimi sordu, Italyanca cevap verdim, nerden bildigimi sordu.

Bir de davet eden kisiyi sordu, kiz arkadasim aslinda davet eden, ananemle onunki arkadas diye salladim nedense. Kiz arkadasim demek sakat geldi (ne islerle ugrasiyoruz).

Daha onceki 2 schengen vizeme bakti (italya ve ispanya) daha once de gitmissiniz yine ayni kisi mi davet etti diye sordu, yok dedim teki interrail teki turistik. Ogrenci belgeme bakti, tipime bakti (elim yuzum duzgundur :/ )

Ne kadar kalacagimi sordu, biletimi 5-24 arasi aldigimi ama uzatabilecegimi bu yuzden 1 ay sure icin basvurdugumu soyledim. "ama olmazki" diyip kafasini salladi.

Peki tamam bir kac gun sonra tekrar gelin dedi kafa salliyip yine. ne zaman gelsem olur dedim, cuma dedi.

Yarin sabah erkenden gidivercem -ailemin yanindayim su an tekirdag-.

Neyse kisaca maceram bu. Sormak istedigim su, vize reddi nasil oluyor ? Rejected diye damga mi vuruyorlar bos sayfaya, yoksa vizeyi yapistirip da ustune mi basiyorlar o sirada ? Yani vize alip almadigimiz o sirada mi belli oluyor, onayliyorlarsa o sirada mi basiyorlar ? Yani daha once aldigimda ordan 3 soru sorup hemen pasaportu vermislerdi, yani vize zaten basiliydi. Duruma gore tanidik falan sokucam da Italyan Ticaret Odasindan falan, beni gorusmeden evvel ara demisti birisi. Fakat iste eger sonuc zaten belli ise aramaya luzum yok. Her sey belli olduktan sonra arayayim diyorum, o zaman da aradigim kisi ne yapabilir bilmiyorum..

Neyse cabucak bir cevap bekliyorum. Stresliyim cok. Davet mektubu ve Teminat mektubu killandirtti adamlari. Her zamanki gibi basvursaydim bir sey olmazdi ama madem oyle basvurmami istiyorlar, o zaman ne skime teminat mektubu aliyorum ben ? Bir de ustune her ay icin 50€ para oduyoruz ve bankadaki paraya bloke koyuyorlar.

 
bildigim kadariyla herhangi bir damga vurulmuyor. buna benzer 1-2 tecrubem olmustu. ama herhangi bir red damgasi vurulmadi.

ancak bu vize islerinde senin vize basvurunun reddedildigine dair kendileri kayit tutuyor olabilirler ve bir dahaki herhangi bir schengen vize basvurusunda, basvuru formunda bulunan "daha once vize basvurunuz reddedildi mi?" sorusuna yanlis cevap verirseniz sikinti olabilir.
  • fdegir  (18.07.08 00:21:35) 
vize verirlerse vizeyi pasaportun bir sayfasına tatbik ederler. etiket suretiyle olur damga suretiyle olur vs. vize vermezlerle başvurunuz kabul görmedi der yollarlar. rejected falan olmaz. o oldukça olağandışı bir durum. mülakattan bir kaç gün sonra tekrar gelin dedilerse o vize büyük ihtimalle verilir. tabi durum nedir ne değildir bilemiyorum ama genelde oyle olur.


  • agk  (18.07.08 00:28:32) 
Tüm schengen ülkelerinde aynı mı bilmiyorum da ben Avusturyadan red almıştım. Şöyle oldu, ilk görüşme günü bir mühür basıyorlar (kaşe gibi, günün tarihi ve konsolosluğun adı yazıyor), vizeyi alınca üstüne yapıştırıyorlar, olmazsa o şekilde veriyorlar. Yani bir vize sayfasında "Italya konsolosluğu dd.mm.yyy" şeklinde bir kaşe oluyor. Yani başvurup alamadığın belli oluyor. Gittiğinde vize talebiniz reddedilmek üzere, 2 hafta içinde itiraz etme hakkınız var diyorlar, bir belge veriyorlar. Ona yazılı olarak cevap veriyorsun. ama işler çok saçma yürüyor hakkın falan dravdan, yok öyle bir şey. Bana iki hafta içinde başvurmazsanız reddedilecektir diye mektup yolladılar. Zarfa baktım çıkış tarihi bir hafta öncesi. Faxla itiraz dilekçemi (sebeplerini falan) gönderdim. Birkaç gün sonra reddedilmiştir diye mektup geldi, çıkış tarihi ilk mektuptan iki gün sonra. Yani iki hafta süre veriyorlar, sen daha cevabını vermeden onlar çoktan reddetmiş oluyor.


  • neronas  (18.07.08 00:29:08) 
almanya memleketi konsolosluğundan bir ret almıştım. şöyledir olay:
pasaportunuzun bir vizelerin basıldığı boş bir sayfasına talebinizin reddedildiğine dair reddedildi' şeklinde kaşe basılıyor. bu sisteme de işleniyor. ne zaman gitsen tekrar tekrar soruyorlar 'vize talebin reddedilmiş olay neydi?' diye. ancak ben bu ret işleminden sonra gayet bir güzel yazı yazıp insan hakkı hukukundan girip itiraz etmiştim ve ondan sonra almıştım vizeyi -ki ilk vize talebim olduğundan (sene 95) acemiliğime denk gelmişti, senin gibi 20 günlük iznim olmasına rağmen 30 gün vize istemiştim.
diyeceğim o ki italya için de farklı değilse eğer, ret kaşesi basılır eğer alamazsan. yok alırsan da vizen paşa gibi oturtulur pasaporta. vize alamayınca sanırım paranın bir kısmını geri ödüyorlardı.
  • fempusay  (18.07.08 10:13:26) 
valla şu zaman a kadar italyadan vize alamayan insan gördüm desem yalan olur senın daha önceden de vize varmış bence alırsın sadece biraz yormuşlar senı o kadar.


  • imparatorolmayikolaymisandin  (18.07.08 10:25:04) 
merak edenler icin; aldim vizeyi. herhangi bir sey demediler hatta gyet cana yakindi kadin.

evet italya konsoloslugunun boyle killik yapmasi ender gorulen bir olay. almasi en kolay yer herhalde ispanya ile birlikte, belgeler tam olduktan sonra.
  • no christ requiress  (18.07.08 12:40:47) 
benim red edildi bende dilekce yazdım ama pek umit degılım acıkcası ustelık tur paramda yandı.Eger fransa vizes,, alacaksanız aman 3 nolu giseye dusmeyın tam bır ocuuuuuuuuu


  • anoush  (21.07.08 01:59:49) 
arkadaşlar bende size olayı şöyle anlatıyım geçen 3 kere gidişimde 6 aylık schengen ım vardı her basvurdugumda okadar verdıler ve tekrardan yuksek lısans ıcın yer arastrmaya gtmek ıcın basvuru yaptıgımda babam emeklıdır ve hesap ını benım nısanım ıcın bozdurdu ve gerı kalanını 4000dolar gıbı bı kısmını gerı yatrdı yenı hesaba(diğer banka ile anlasamadı)bu yenı dedı ıdata tekrar gonderdı bu sefer su eksık ıkı kez idata ya gittim en sonunda aldılar sonra 2 gün sonra ıdata dan belge geldı maddı kısım yeterlı deıl gorusmeye caırıolar ben dedımkı baska yok bende konsolostakı kadın bana teyzemın evı arsası bılmemnesı ıstedı p.tesi hemen gittim busefer dedıkı ben senın teyzen olacagını nerden bıleyım bende dedımkı bunu daha onceden solemedınız kı dedım ıstese ıdınız o belgeyıde getırırdım nese yetıstrdık 1 dk için bizi içeri almadılar yarın gel dediler bu sefer erken saatte gittik bunlarda yeterli değil dediler senin hesabın yokmu dediler ben size ilk geldiğimde söyledim hesabımı getireyimmi hayır dediler bende iyi demiştim bunu söyleyince çabuk git getir dediler nese salı günü verdik ve benim uçağım(alınmış bilet)27 ocak 2010 da dedim akşama kadar sizi arıcağız dediler aramadılar biz yine bastık gittik dedilerki kapattık sabah gel nese sıraya girdik 6 saat sonra uçağımız var dedilerki kurulda daha diye çıkarmı bugün bekleme boşuna dediler nişanlımın kırmızı pasaportu olduğundan dolayı gitti ardından 17 ocaktan beri koşturan ben kaldım neyse bugun yada yarın için haber bekliyordum telefonlarada bakmıyorlar hani neyse idatada bi kadına ulaşmıs nişanlım ordan durumu anlatmıs hala bekliyor beni 4 gibi arayın demiş aradı ve haftaya persembe gelsin demişler ben zaten gitsem cuma günü dönücektim pasaportumu alayımd edim damga yersin dediler nasıl sinir olduğumu size anlatamam elim ayağım titriyor yarın gidicem pasaportumuda alıcam 12 gündür beni uğraştırdıkları içinde sayıcam ve sövücem orada damga yersemde yeni pasaport çıkarttırıcam önceki 3 schengenim(hemde onların ülkesinden)gözükmücekmiş ama sorun değil yada bana başka bir fikir vermek isteyen varmı?(20 milyar hesap 5 ev bütün evraklar tmam )


  • nijel  (28.01.10 16:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.