[]

Sabit telefon hatti naklinde ikametgah sart mi?

Yeni tasindigim evde kira kontratimin resmen baslamasina daha iki hafta var. Muhtarla konustum, ikametimi tasimak icin nufus mudurlugune kontrat resmen baslayinca gitmemi onerdi. Ama bu zorluk oluyor tabi. Dolayisiyla sunlari bilmek istiyorum:
-Elimde imzali ama iki hafta sonra baslayan kontrat ile nufus mudurlugunde kaydimi yaptirabilir miyim?
-Bu kayit islemini yapmadan Telekom'dan aldigim telefon ve internet hizmetini tasiyabilir miyim?


 
nufüs müdürlüğünü bilmiyorum ama telefon ve interneti tasıyabilirsin. hatta bunun için bir yere gitmeden direkt telefonla da yapabilirsin. ihtiyacın olan tek sey binada oturan herhangi birinin telefonu (dükkan da olur) hatta falan bakıyorlarmıs.


  • 65 derece  (14.12.11 08:44:18) 
65 derece, ne yapilacagini tam anlamadim. binadaki birinin telefonundan telekom'u mu aramami soyluyorsun?


  • wpi  (14.12.11 08:57:59) 
- artık adres değişikliklerini nüfus müdürlüklerinden yapmak gerekiyor. eğer ev boşsa daha taşınmadan yaptırabilirsin. ama aynı adreste daha önce oturan varsa, yeni adresini, gittiği yerin nüfus müdürlüğüne bildirmesi lazım. eğer o kişi bu bildirimi yapmamışsa muhtar o zaman lazım oluyor, daire boş / bu vatandaş taşındı vb. demek için.
- telekom, bildiğim kadarı ile adres konusunda "beyanı" kabul ediyor. yani herhangi bir bayi, postaneden ya da 4441444 den başvurabilirsin. ama imzalanacak evraklar için evde birinin olması gerekir. uygulamada değişiklik olmuştur belki, en iyisi 444lü numarayı arayıp ne yapman gerektiğini sorabilirsin.

  • oda sicakliginda saklayiniz  (14.12.11 11:18:03) 
pek net anlatamamışım sanırım pardon.
telefonla nakil işlemi yaptırabilirsin. bunun için senden tc kimlik numaranı faşan istiyorlar. birde sizin binaya hangi hattın çekildiğini sistemden görebilmek amaçlı (en azından bana öyle açıklamışlardı) o binadaki herhangi birine ait sabit telefon numarasını istiyorlar. sadece numarayı istiyorlar, bilgi amaçlı. geldiklerinde evde birinin olması gerekli. birkaç bişey imzalatıyorlar.
kolay gelsin.
  • 65 derece  (15.12.11 12:32:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.