[]

yeni doğmuş bebek kordonu

nerden bulabilirim diye soracak gibi oldum başlığa bakınca:). yeni doğmuş bebeğin göbek kordonu hemen kesilir, normaldir. çoğu insan görmemiş olsa da bunu, herkes bilir. filmlerle falan bir şekilde aklımıza yerleşmiş birşey bu. peki bu kordon bir nevi anne ile çocuk arasındaki kablo değil midir? yani iki tarafa da bağlı değil mi ki çocuk doğunca çocuk tarafını kesiyorlar da anne tarafı ne oluyor? böle tişört kenarından fırlamış iplik gibi çekip almıyorlardır kuşkusuz da, bebek doğarken o kordon da kendiliğinden düşüyor mu anne bağlantısı kısmından?




 
anne karnindaki bebek göbek bagi araciligiyla plasentadan beslenir. bagin diger ucu plasentaya baglidir yani o da dogumdan sonra yine kendiliginden cikar.


  • shi aila  (17.07.08 21:13:34) 
göbek baginda sinirler bulunmadigi icin kesim islemi bütün katilimcilar icin acisizdir diye tahmin ediyorum


  • shi aila  (17.07.08 21:26:10) 
annedeki kismi da bi sure sonra kuruyup gidiyordur heralde. ya da ne bileyim, bilimsel bi aciklama yapmak gerekirse, lizozom derim, otoliz derim.


  • osuruklu  (17.07.08 22:44:13) 
göbek kordonunun ucu direkt anneye bağlı değil. cırt cırtlı tutturucular oluyor ya çantada ayakkabıda falan onlar gibi düşünün, plasenta anneye o şekilde bağlı ve doğumdan bir süre sonra zayıflamasının da yardımıyla sökülüp alınıyor. acı çeken bir taraf da olmuyor.


  • dr cucu  (17.07.08 23:06:45 ~ 23:09:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.