[]

İstanbul Kart vize işlemi olmuyor !?!

İstanbul Kartım (öğrenci) için online vize başvurusu yapmıştım. 10 gündür ses soluk çıkmayınca, 'vize takip'e girdim ve şunu gördüm:
Vize İşlemi Yapılamadı: Sizden istenilen bilgilerde hata olduğu görüldü. Vize Ücretini fazla yatırmış olabilirsiniz. Lütfen bilgilerinizi kontrol ediniz.
Şimdi bilgilerimi güncellerken, okulu seçtikten sonra şu uyarı geliyor:
Bir hata olustu. Lutfen daha sonra tekrar deneyiniz.Policy Falsified.
Nasıl bir iştir bu ya ??

 
vize ücreti akbilden alınıyor. yaptırmadım ama öyle yazıyordu. onunla ilgili bir problem olabilir mi. vize ücretini ne zaman aldıklarını bilmiyorum. akbilde para mı yok acaba.


  • hepiniz oleceksiniz  (13.12.11 22:32:56) 
zaten bu vize işlemini, ücreti kartımdan çekmesi için yapmam gerekiyor, ama yapamıyorum :/ neyse, yarın karaköy'deki iett'ye gideceğim, buraya yazarım, aynı sorun yaşayan olursa görür :)


  • violetsky  (13.12.11 22:44:41) 
benim cep telefonuna da benzer bir mesaj gelmişti, "Vize Ücretini fazla yatırmış olabilirsiniz" kısmını hatırladım ama sonradan sorun olmadı.

bankaya 5 tl yatırmıştım ama okul başvuruları toplamaktan vazgeçmişti, ben de karaköy'e gittim, buradan birşey yapmıyoruz, internetten yap demişlerdi. dekont numarasını kullanarak internet üzerinden yapmıştım. onayı aldıktan sonra metrobüsteki kart yükleme makinesinden ücretsiz vize işlemini yaptım.
  • f2dx  (13.12.11 22:54:00) 
@f2dx, ben şimdi bankaya gidip 5 tl yatırsam, dekont numarasını kullanarak internetten nasıl yapacağım? Çünkü, vize işlemine tekrar başvurmama izin vermiyor, 'Bir Vize Islemi basvurunuz zaten bulunmaktadir. Basvurunuz henuz isleme alinmadiysa Vize Takip sayfasindan giris yaparak guncelleyebilirsiniz.' diyor.
Ama eski başvurumu güncellemek isterken de hata veriyor..

  • violetsky  (13.12.11 23:12:44) 
skart.iett.gov.tr şuradan sorununzu anlatın, mutlaka geri dönüş oluyor.

bende de dekont seçeneği çıkmıyordu ilk başvurduğumda, sorunu yazdıktan sonra dekont seçeneği çıkmıştı.
  • f2dx  (13.12.11 23:23:15 ~ 23:29:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.