[]

ertesi gün hapı?

abi ben bu ilacın fonksiyonunu anlamadım bir türlü?

1)şimdi bu ilacı en sağlıklı şekilde gebeliği önlemesi için ilişkiden ne kadar zaman sonra almak lazım?

2)en bilineni hangi marka?

3)bunu sürekli mi almak lazım yoksa ilişkiden sonra 1 defa alsan yetiyormu?

4) doğum kontrol hapını ilişkiden önce aldık ve diyelim partnerin içine boşaldık. şimdi bu partner sürekli gebeliğini ertelemek için dogum kontrol hapı mı alması lazım?

 
1. ilk 72 saat içinde.

2. marka bir sürü de etken madde aynı. preven olur mesela.

3. 1 kez alsan yetiyor.

4. doğum kontrol hapı = ilişkiden önce 1 kez al korur

değil ki.

devamlı alması lazım. hatta belli bir sürr ÖNCESİNDE de başlaması lazım.
  • 29ekim2011  (13.12.11 20:27:24) 
öncelikle, ertesi gün hapına güvenerek korunmadan ilişkiye girmek gibi bir hata yapmayın zira sık kullanım için tasarlanmış ilaçlar değil bunlar. yani bir doğum kontrol yöntemi olarak her ilişkiden sonra alayım bir hap ooh kafam rahat diye bi olay yok, böyle bir bilinçsizlik yapmayın. ilişkiden sonra ne kadar kısa sürede alınırsa o kadar etkili. ilacın içinde de bu bilgiler yer alır. zaten bu süreyi geçirdiğiniz takdirde almasanız da olur, heyecanla partnerinizin sıradaki regl tarihini bekleyebilirsiniz.


  • antenlikarinca  (13.12.11 20:44:02) 
atalemo +1.

ertesi gün hapı kadın için sarsıcı. dahası zaten enfeksiyonlara karşı da korumuyor. ve ayrıca 1 adet döneminde birden fazla alınması tavsiye edilmiyor. satrançta rok gibi.
  • 29ekim2011  (13.12.11 20:47:23) 
kafam karıştı hakkaten adet dönemi falan canım arkadaşlarım. şimdi içine boşaldıktan sonra partnerimiz bir defa alsa bu haplardan hamile kalmaz. doğrumudur?


  • atalemo  (13.12.11 20:51:52) 
1- ertesi gun haplari siradisi olaylarda islev gormesi amaciyla uretilmistir. prospektusunde de yazar en gec 72 saat icinde alinmalidir diye, sure uzadikca riskte artar.

2- norlevo sanirsam

3- ertesi gun hapi dogum kontrol hapi degildir, dedigim gibi siradisi durumlarda kullanilabilir. surekli kullanimda uzun vadede sakatliklar cikartabilir.

4- dogum kontrol haplarini bildigim kadariyla surekli almak lazimç
  • rising creeps  (13.12.11 23:27:51) 
Ertesi gün hapını kullandığı halde hamile kalan ve sonrasında kürtaj olmak zorunda kalan bir tanıdığım var. Lütfen koruyucu olarak kullanmayın.


  • dessy  (14.12.11 08:28:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.