[]

Excel indirect sorunu. Şiddetle yardıma ihtiyacım var.

Benim oluşturmadığım bir dosyayı güncellemek durumundayım ve tüm gün uğraşıp işin içinden çıkamadım.

1) Bu dosyada hücrelerde vlookup formülü var.
2)Bu vlookup’ta hani veri seçiyoruzya, yani verileri alacağı bakacağı tabloyu, onu Indirect formülüyle yazmışlar.
3)Bir tane chart var kendisinin üstündeki değerleri böyle şehirlere göre, döviz kuru gibi çoktan seçmeli değerlere göre seçip değiştirebiliyoruz.
4)Indirect’te, biz bu verileri değiştirdikçe mevzubahis hücrelerden yazıları alıp, verilerin toplanacağı sheetleri seçip, vlookup’ın oradan verilerini almasını sağlıyor. Formül şöyle bir şey.

=VLOOKUP($C$32;INDIRECT($F$23&$G$23&$C$21&$C$26;);P$24+$F33;0)

Şimdi güncellemem gereken dosyada yeni veriler eskisinden daha fazla, bu yüzden daha fazla kolonda yer alıyor.

Ama Indirect formülü sadece eski sheetin kolon sayısı olan 100’e kadar verileri çekiyor ve gerisini çekmiyor. Yani 101. Kolondaki veriyi çekmiyor.

Yukarıdaki Indirect formülünün sonucuna bakıyorum CEMDOLARADANA şeklinde. Bu formül nasıl oluyor da CEM DOLAR ADANA (Yani aralarda boşluk var) sheetine ulaşıyor? Onu geçtim o sheetteki tablonun en üst sol köşesinin A1 değil de, C5 olduğunu biliyor da oradan itibaren çekiyor verileri. Yani birisi bunu bariz bir şekilde ayarlamış ama nasıl ayarlamış?

Umarım anlatabilmişimdir derdimi. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Öldürün beni.

Edit: Dosya istemekte çok haklısınız biliyorum ama, dosya baya ciddi şirket bilgileri içeriyor. O yüzden paylaşamıyorum. Değiştirip yüklemeye kalksam gene altından kalkabileceğim bir iş değil. :(

 
şöyle ki, indirect fonksiyonu gidip ilgili hücrenin içeriğine bakar, bu içerik bir adrestir, sonra da gidip bu adresin içeriğini geri döndürür.

Şöyle ki

A1 hücresinin değeri B1 olsun
B1 hücresinin değeri "Deneme" olsun

INDIRECT(A1) dersen sana Deneme döndürür.

Bu dosyayı hazırlayan kişi muhtemelen verileri gruplandırmış. Excelde verileri seçince sol üst köşede hücre adresinin yazdığı yere gidip bir isim yazarsanız misal Denemesecimim artık bu sectiğiniz veri grubuna Denemesecimim diyerek ulaşabilirsiniz.

Adam da bunları CEMDOLARADANA şeklinde gruplamayı uygun görmüş.

Dosyayı görmeden bu kadar oldu, sabahtan veri formül ve makrolarla uğraştığımdan buna da şükür :)
  • kimlanbu  (13.12.11 16:25:16) 
Dosyayi paylasma olanaginiz var mi?


  • dahicocuk  (13.12.11 16:32:18) 
CEMDOLARADANA alan adı olabilir. O da C5:G100'de tanımlanmıştır mesela. Ezbere oldu biraz, kontrol edebilir misiniz.


  • andrey bolkonski  (13.12.11 16:55:38) 
allah razı olsun çözdünüz vallaha.


  • isyanim var ulaan  (13.12.11 18:04:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.