[]

kablosuz modem guclendirici

Evim bir sitede 11. katta.
Internete Airties RT 211 modemle kablosuz baglaniyorum.

Fakat gunumun yarisi ayni binanin 5. katinda baska bir dairede daha geciyor.

Ancak haliyle aradaki 6 kat yuzunden kablosuz agi 5. kattan goremiyorum.
Modemin kablosuz ag alanini guclendirebilecek maddeler nedir? Nasil kullanilir? Airties modeme ne takilir?

 
az olası öneri: ara katlarda tanıdıklar varsa access point alınabilir.

deneysel öneri: daireler aynı tarafta ise modem pencerenin dış pervazına konur, laptop da 5. kattaki aynı pencerenin kenarına konur. çekmesi için dua edilir.

maceracı öneri: 25 metre telefon kablosu alınır. 11. katta modemin bağlanacağı telefon kablosunun yerine takılır. aşağı sarkıtılır. 5. katta içeri alınır. 5. katta modeme takılır. modem o katta elektriğe bağlanır. hiç bir ayar değiştirmeden çalışması gerekir.
  • co2s2  (17.07.08 16:21:17) 
Beton binanin 6 katindan gececek kadar kuvvetli WiFi sinyali normal bir kullanicinin butcesine sigmaz diye tahmin ediyorum. Apartmanda kablolarin ciktigi bir şaft varsa oradan asagiya Cat5 kablo cekmeyi dusunebilirsin. Sonra 5. kattaki dairede baska bir kablosuz modeme takarsin onu.


  • wpi  (17.07.08 16:23:48) 
dairler aynı cephedeyse network kablosu sallandırılabilir. Aynı cephede değilsede esasında kablo en sağlıklısı zira arada çok fazla kat olduğu için verim çok azalacaktır. 100 mt ye kadar cat5 ile sağlıklı bağlantı kurulabilir. Eğer kablo çekmek mümkün değilse repeaterlara bakilabilir.
mesela:www.amazon.com

  • ned flanders  (17.07.08 16:27:25) 
güçlendirici antenler var istersen onlardan birini dene


  • enter saltman  (17.07.08 19:37:44) 
bir usb wireles adaptörü ve ona bağlanabilen wireless anteni ile 400 metrekareye arttırabiliyoruz alanı diye biliyorum.
söz konusu anten teknosalarda, usb adaptör ise neredeyse her bakkalda mevcut...

  • jeanluc  (20.07.08 17:56:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.