[]

Borsa ile ilgili önerileriniz

Arkadaşlar, bir bankada hesap açtım yavaştan borsaya gireceğim ufak ufak oynamaya başlayacağım. Önerileriniz deneyimleriniz ve de takip etmem gereken dergi,site,vs verebilirseniz sevinirim.

teşekkürler.


 
ilk olarak banka yerine aracı kuruma geç.


  • even i say faith no more  (13.12.11 08:32:35) 
Oncelikle Dergi isinden uzak durmalisin, sakin dergide onerilen sirketlere islem yapmaya kalkma. Borsa da girecegin rakam cok onemli, her iste oldugu gibi bunda da hile hurda tonla var, ufak kagitlara bulasmadigin surecede pek birsey olmaz. Bu piyasada kazanmak istiyorsan temel ve teknik analiz bilmelisin, oncelikle teknik analiz ogrenmeye baslayabilirsin, bu konuda birkac kitapda onerebilirim. Destek direnc fibonacci formasyon indikator , bunlar neymis bir ogren. Ben teknik analist olarak calisiyorum ve istedigin zaman sorabilirsin. Ben senin yerinde olsam once vob la baslardim , baslangic icin iyi olur, vob da alisin yaninda satis ta yapabiliyorsun , hedgeleme durumun olurdu terse kaldiginda.


  • pipbull  (13.12.11 09:04:35) 
eğer orada yazanların etkisinde kalmam diyorsan mutlaka hisse.net'e üye ol. takip et, çok donanımlı adamlar vardır, eski kurtlardan tut küçük yatırımcıya, spekülatöre hisse pazarlayanlara kadar herkes var, oku ders çıkar ama hiçbirinin dediğini yapma. gerçekte borsanın bir kumarhane olduğunu daha iyi anlarsın.

www.tspakb.org.tr

www.tspakb.org.tr

şu ikisine iyi çalış, gözü kapalı girmemiş olursun. bunlar dışında borsagündem, paragaranti, finansmynet, bigpara gibi siteleri takip edebilirsin. bir de şunları incelersen faydalı olur
www.imkb.gov.tr

bu arada daha borsaya yeni başlayan birine vob önermek, aman dostum vob kelimesini lugatından çıkar, uzak dur
  • al andalus  (13.12.11 09:36:57 ~ 09:39:31) 
banka üzerinden açtığım hesapta alış satış vb işlemleri yapılabiliyor. Ben sadece hiç bilgim olmadan en başından ne yapmam gerek onu bilmek istiyorum yönlendirirseniz sevinirim.

Not: Sözüm yorum yazanlara değil ama kimse anasının karnından borsacı doğmuyor
  • Bysb  (13.12.11 09:38:29) 
şu an alış işemi yapabilirsin, oradaki satış , elindeki kağıdı verme anlamında. vob'da açığa satış sistemi var. neyse @al andalus haklı olabilir vob sonra düşünülebilir.

Borsada kazanmanın yolu %80 teknik , %20 temel analizden geçer.

Önce senin hisselerin aylık ,haftalık ve saatlik grafiklerini görebilmen gerekiyor. Banka sana bunu sağlayabiliyor mu, teknik analiz yapabileceğin, grafikleri gördüğün bir platform var mı.
  • pipbull  (13.12.11 09:56:04) 
@ adam imkb'ye yeni girmiş. vob mu tavsiye edilir sence? vobda kontrak alıp satıyorsun.. hedge'den bahsetmişsin bir de.. hedge öyle kolay bir iş mi?

@pipbull : teknik analiz mi dedin o da ne . borsanın tek bir matematiği yok.
%80 teknikmiş %20 temelmiş geçin bunları. böyle bir dünya yok. sırayla :

temel > teknik > ?? 3. faktör öyle kesin değildir. neden mi?

İpler Manipülatörde Kuklalar Borsada da ondan .. Evet İMKB .
  • even i say faith no more  (13.12.11 18:52:08) 
%80 teknik %20 de temeldir. iddia ediyorum. istersen tartışalım


  • pipbull  (16.12.11 12:40:44) 
borsa oynama BATARSIN, borsada yatırım YAP; paranı KATLA....

işe "yatırım" la "oynamak" arasında farkı araştırmakla başlayın...
  • velie  (16.12.11 13:18:16 ~ 13:43:40) 
1. buyrun önce savınızı açıklayın, temellendirin tartışalım. yardımcı olayım buna:

neye göre 4/5 teknik 1/5 temel analiz oranı kuruyorsunuz?
temel-teknik analiz dışında hiçbir faktör olmadığını mı iddaa ediyorsunuz? bu kadar saf olamayacağınıza göre, bu faktörleri hangi analizle çözdüğünüzü iddaa ediyorsunuz?
  • even i say faith no more  (17.12.11 15:58:47 ~ 15:59:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.