[]

DSLR makinelerde ergonomi?

Şu duyuruda (git: 323034) görmüş olacağınız üzre Nikon D5100 ile D90 arasında kalmıştım. Ve yakın zamanda media markt'a gidip ikisine de yakın temasta bulundum. Aslında gitmeden önce kafamda D5100 bi kaç adım öndeydi ancak gidip makineleri elime aldığımda kafam iyice bi karıştı Duyuru halkı...

ilk önce D5100'ü aldım elime, normal gibi geldi ama D90'ı tuttuğumda ise resmen elime cuk oturdu...elbette makineler standa kablolarla bağlı olduklarından rahat şeyedemedim ama d5100'ü alırsam zamanla, kullandıkça elim makineye alışır mı? böyle bi süreç var mı? yoksa makineyi aldıktan sonra hep d90 tutuşunu mu özleyeceğim?

Evet garip bi soru dizisi oldu ancak sonuçta bu makineler pahalı olduğu için aldın mı tam almak lazım bu yüzden hala kafam karışmış halde.

Ayrıca, yılbaşından sonra genel bi ucuzlama söz konusu olabilir mi ki?

 
saçma bir saptama olacak ama fiyatı arttıkça daha ergonomik, daha ele uyumlu oluyor (olmuyor yazmışım) dslr'lar. bunu dpreview.com gibi sitelerden görebilirsin. çünkü holy'nin dediği gibi sınıf farkı var ve fiyat arttıkça daha "profesyonel" oluyor (daha doğrusu daha profesyonel oldukça fiyatı artıyor)

bence yılbaşından sonra fiyatlar düşmez. hatta kur'un ne olacağı belirsiz. bu tür cihazlar pek kampanya olan şeyler değil (olursa da 5100, eos 1000-1100'e falan yapılıyor) o yüzden kur 3000-5000 olmadan al.

tv falan olsa yılbaşından sonra ucuzlar azcık. ama az.
  • ben smyrna  (13.12.11 06:49:26 ~ 21:29:29) 
merhaba, arkadaşların bahsettiği üzere iki makine arasında sınıf farkı bulunmakta. d90 bir üst sınıftır. bir üst sınıf ile bir alt sınıf nasıl aynı paraya gelebilir derseniz de cevabı d90' ın 2008 öncesi makine olması ile alakalı. yeni çıkan teknolojide nikon görüntü kalitesini oldukça geliştirdi. renkler arasındaki geçiş, görüntünün genel kalitesi gibi öğeler olumlu yönde gelişti. yani d5100 ile d7000 kalitesinde fotoğraf alırsınız ve istediğiniz şekilde inceleyin bu fotoğraf d90' dan üstündür. bir de nikon bunların üzerine aynı sınıf canon makinelerde bulunmayan intervalometre gibi özellikleri koydu gövdeye ki bence işe yarar bir özellik (ayrıca 150 liralık kumandaya gerek kalmıyor). işte bu sebeple d90 ile d5100 yakın fiyatlara satılıyor. fotoğraf çekerken ergonomi önemli bir unsur gibi görülebiliyor, bir nebze öyledir. ama herşey değildir. eğer profesyonel değil iseniz yani hobi kullanıcısı iseniz d90' ı bir süre sonra yanınızda taşımak zor gelecektir, zira ağırdır. ama profesyonelseniz yanınızda taşıyacağınız flaş, tripod, lensler zaten o kadar ağırlık farkını hissettirmiyor. tavsiyem, makine alırken her yönü ile düşünün, sadece ergonomisine değil, ağırlığına, fotoğraf kalitesine, kullanacağınız özelliklerine ve boyutlarına da bakın. gerisi makineyi hızlı kullanacak kadar alışmakla alakalı. selamlar.


  • ohtararan  (13.12.11 09:17:00) 
@ben smyrna;
evet, aslında haklısınız sınıf farkının getirdiği farktan dolayı böyle bir durum söz konusu olabilir.
ve teşekkür ederim, kur konusundaki öneriniz içinde.

@ohtararan;
bahsettiğiniz ayrıntıları farketmemiştim ve hobi kullanıcısı olacağımı göz önünde bulundurunca ve önerileriniz doğrultusunda ne seçeceğime daha çok karar verdim diyebilirim. çok teşekkür ederim.
  • spider03  (13.12.11 20:16:10) 
estafurullah, şimdiden hayırlı olsun.


  • ohtararan  (13.12.11 20:35:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.