[]

silahlar hakkında bilgi

silah edinmenin yasal prosedürleri nelerdir? 24 yaşında, öğrenci olan birine ruhsat verirler mi?(özel bir nedenim yok) her türlü silah ruhsata tabi midir? en ucuzlarının fiyatı kaçtan başlar?

teşekkürler...


 
yasal prosedurleri şu
mke.gov.tr ya da silahçı tabir ettiğimiz arkadaşlardan silahını alıyorsun.ortalama bir silah için 2000 dolar gibi bir para odemen gerekecek.peşine ruhsat işlemlerini başlatacaksın.özel bir durum olmasına gerek yok ruhsat için.sağlık raporun vs alındıktan sonra uygun görülürse silahını ruhsatıyla beraber teslim alırsın.

kolaylık olması için taşıma yerine bulundurma ruhsatı alırsan daha rahat olur.genel olarak taşıma ruhsatını almak daha zordur.detaylı işlem gerekebilir.

bütün silahlar ruhsata tabidir.av tüfekleri avcı ruhsatıyla kullanılabiliyordu ama son topkapı meselesinden sonra yeni bir duzenleme gelebilir.
  • duptıs  (12.12.11 17:56:30) 
18 yaşından büyük olamn yeterli.


  • sutlu nescafe  (12.12.11 18:09:06) 
Belli mesleklere mensup olmanız lazım.

ruhsat.iem.gov.tr
  • xenophobe  (12.12.11 18:36:15) 
yivli bir silah(yivli tüfek, tabanca) sahibi olmak istiyorsan 21 yaşını bitirmiş olmak gerekli.

silah taşıma ruhsatını unutun eğer kuyumcu, benzinci ya da her yıl belirlenen ciroya(bir kaç milyon tl) ulaşan bir şirketi temsile yetkiniz yoksa.

silah bulundurma ruhsatını öğrenci, ev hanımı ayırt edilmeksizin herkes alabilir herhangi bir engel durumunuz yoksa.

silahı da eğer mkek'den alacaksan satın alma belgen çıkmadan, bir şahıstan alıyorsan noter devri yazısı çıkmadan alamazsın.

ateşli silahların tümü ruhsata tabidir.

silah işi de abartılacak bir iş değil, müracaat etmeden önce isterseniz bir sorun ruhsat bürolara şans eseri bedelsiz devir etmek isteyen emekli hakim, vs. birisi olabilir silaha hiç para vermeden alırsınız en kötü 500tl civarı bir paraya kırıkkale alın yeterli ama para var huzur var derseniz 50binTL, 100binTL , sınır yok.

sizin yapmanız gereken önce sahip olacağınız silahı bulmak.

yardıma ihtiyacınız varsa mesaj atabilirsiniz.
  • skplgl  (15.12.11 00:00:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.