[]

Kedi Kumu Tavsiyesi

3 adet 8 aylık kediciğe sahibim. İlk başlarda silikon kumlardan kullanıyordum. Çabuk kirlenmesi sebebiyle ince taneli pudralı (pisi pisi marka sanırsam- ince tanelinin kalın olanındanmış petshopa göre) kuma geçtim. 10 kg'lık olanından alıyorum fakat o da çabuk bitiyor ve kum tanelerini her tarafa dağıtıyor bizim afacanlar. Aynı zamanda pati ve tüylerine de yapışıyor çoğu zaman. Şimdi gene kum arayışına girdim. Silikona dönme meyilindeyim.

Kullanıp memnun kaldığınız önerebileceğiniz kedi kumu var mı ahali? Bugün almam gerekiyor.


 
ben markette satılan vancat markasından memnunum. küçük tuvaletini yaptığı zaman topaklaşıp kalıyor. koku da yapmıyor. küçük taneli yalnız...


  • purkinje  (12.12.11 16:14:15) 
www.petburada.com dan alın 8'li koli 44.xx tl. 50 tl üstü kargo ücretsiz. 3 kedi varsa 2 koli alın. zaten tüketeceksiniz her durumda. kargo ödemeyin. bugünlük migrostan falan alın bi paket.


  • ben smyrna  (12.12.11 16:17:45) 
@ben smyrna hangi markadan söz ediyorsun? sitede çok seçenek var da...


  • reyals  (12.12.11 16:34:50) 
carrefour'dan 7.5 tl ye, yanlis hatirlamiyorsm, kedi kumu aldim birkac defa. her biri 5 lt sanitim.

silikonlular en az koku yapan temizlemesi de kolay olan kum ( baska kum kullanmadim ama bana boyle geliyor)

tuvaleti yaptikca temizlerseniz daha uzun sure kullanabilirsiniz. kum eksildikce yeni kumdan eklersiniz. 2-3 haftada bir de kumu tamamen temizlerseniz koku problemi olmayacagini dusunuyorum. zaten asil koku yapan idrarlari oluyor.

Bu dediklerim 1 kedi icin gecerli tabi.
  • franz kafka  (12.12.11 17:06:32) 
aslında derdiniz etrafa fırlatılan kum taneleri ve kedilerin kirli kalmasıysa, 3 tane kedi varmış madem kapalı kedi tuvaleti kullanın.


  • hikaye mesture  (12.12.11 18:42:15) 
bence ince taneli alma, bizim salakların burnuna kaçtı hep, hapşırıp duruyolar. kristalli olanlar iyi oluyo, onlar yapmıyo koku ama kedilerin kumlarını çok sık değiştirme sonra alışamayıp evin içine halledebiliyolar işlerini.


  • aferin cok iyi dusunmussun  (12.12.11 19:29:10) 
marka adı aklımda değil ama topaklanan kumları tavsiye ederim. böylelikle çişlerini de günlük olarak atma şansınız oluyor.


  • animus  (13.12.11 12:46:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.