[]

The Elder Scrolls V: Skyrim'de ev almak?

Merhaba Duyuru,

Skyrim'de ev alan oldu mu hiç? Solitude tam yaşanabilir bi şehir gibi geldi ama ordaki ev'de 25000 masraflarıyla 36000i buluyormuş!

Şuan için Whiterun'dan 5000'e ufak bi ev almayı düşünüyorum üstümdeki yükü azaltmak için ama emin olamıyorum...Bu arada ev alınca hırsızlık olma olayı olur mu ki?

 
ben ilk olarak whiterun'da aldim, sonra riften'dan aldim bir tane. sonra baktim her gittigim sehirde 1 ev satmaya calisiyolar, almamaya basladim. gereksiz buluyorum cunku, butun itemlari tek bir evde toplamak varken niye baska sehirlerden ev alasin ki?

ama siz solitudetaki evin parasindan korkuyorsaniz o iste bir yanlislik var :)) bende simdiye kadar hic para sikintisi olmadi, su anda 100k gold var, 200k falan da birikmis itemlari satsam cikar. para yapmak cok kolay oyunda
  • mileyboard  (12.12.11 15:18:32) 
hırsızlar guildinde biraz gözükün abi desinler bulaşmazlar.


  • yuto  (12.12.11 15:19:58) 
daha çok olmadı ben evi alalı ama hırsızlık olmadı henüz. zaten evde hem eşim, hem housecarl'ım duruyo. boş değil yani. al gitsin bence whiterun'dan, çok önemli bi işlevi yok evin.


  • godoy  (12.12.11 15:20:26) 
@mileyboard
evet, her yerde olmaması için bi yerden ev almak istedim ama solitude'daki de hem çok büyük hem pahalı...
bende sürekli oluyor para sıkıntısı yaw..parayı büyücülere yatırıyorum yetenek öğrenmek için... :S

@yuto
mantıklı, bi deneyim.

@godoy
evet, olmadı Lydia'ı evde bırakırım..

---

teşekkürler arkadaşlar. bi de para konusunda şey kafama takılıdı, ben bulduğum bütün gem'leri saklıyorum çok değerli veya ünik göründükleri için ama genel anlamda bu gem'ler ne işe yarar?
(büyülerle görev tamamlayan high elften öte değilim, ne zırh ne potion..vb yapma eğilimindeyim..)
  • spider03  (12.12.11 15:26:22 ~ 15:27:01) 
gemler ile ancak mücevher yaparsın smithing ile. bir de bazı görevlerde senden flawless diamond, ya da flawless amethyst falan isteyebiliyorlar. altın bir kabı olan ve havada uçan gemlerden bulursan da bir thieves guild'e uğra. meraklısı orada.


  • dekila olmeka  (12.12.11 15:31:24) 
ya ben hic boyle seyleri bilmiyorum mal gibi oynuyorum nasil evleniyoruz ne ise yariyor nasil ev aliyoruz icine nasil insan koyuyoruz biri anlatirsa cok sevaba gecer? bir de benim gibi diablo ve wow gecmisi olup bu oyundan bu kadar habersiz birine gorev yapmak disinda guildlerle veya bu tip ilginc seylerle ilgili bilgi verebilecek var midir?


  • mulayim ters  (12.12.11 16:44:11) 
@mülayim, abi gerekli gereksiz insanlarla da konuş göreve ek olarak. mesela whiterun'ın jarl'ı var ya, o adam görevden sonra sana diyor artık ev alabilirsin şehrimizde, istiyorsan benim kahya'ya başvur diye.

ya abi bu zaten herhalde elder scrolls serisinin en kullanıcı dostu hali (kibarca), azcık okuyun diyalogları rahat bulursunuz :)

ne karakteri oynuyorsun? kısaca üç beş tavsiye vereyim spoylır yapmadan.
  • dekila olmeka  (12.12.11 16:51:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.