[]

yüzme

Normal sağ kulaç, sol kulaç yüzüyorum da efendim hemen tıkanıyorum. Yani zamanla açılırsın diyorlar ama yani epeydir yüzüyorum netice hep aynı... Nefes denetimi konusuna mı yoğunlaşmak lazım... Böyle öküzlük olmaz kardeşim yanımda kart kart karılar durmaksızın turlar atıyor ben 1,5 turda pes ediyorum.




 
normal sağ kulaç sol kulaç derken kafan içerde mi dışarda mı yüzüyorsun? daha doğrusu doğru nefes almayı biliyor musun? hani şu nargile denilen olay?


  • pelinn.  (11.12.11 21:17:32) 
kafam dışarıda yüzüyorum. bilmiyorum galiba.


  • malayani  (11.12.11 21:26:21) 
o zaman yüzme biliyor sayılmazsın (: ağzından aldığın havayı suyun içinde burnundan vereceksin. böylelikle yüzerken başını çıkarmak yerine omzunun kenarından ağzınla nefes alıp suyun içinde burnundan vereceksin. tabi böyle anlatmakla pek olmuyor göstermek gerek. en kısa zamanda yüzme bilen birinden bunu öğren.


  • pelinn.  (11.12.11 21:29:34) 
kafan ıcerde yuz. dort bes kulac attıktan sonra sag taraftan nefes al. faydasını gorursun. cok sık nefes aldıgın ıcın kafan dısarda, cabuk kesılıyorsun.


  • yellowred  (11.12.11 21:30:49) 
kendi başına öğrenenlerde oluyor bu sorun genelde. :) -istisnalar olabilir tabii.-

pelinn.'in de dediği gibi aşağı yukarı. ama hayvan gibi bütün havayı sömürme yoksa ayakların yere değer (ya da dik pozisyon alırsın.) kafanı hemen yana çevirip hızlıca bir nefes alarak, tekrar devam edeceksin. alışana kadar zor olabilir. ben mesela bunu öğrenmeye çalışana kadar, 5 metreyi 7-8 kez nefes alarak yüzdüğüm bile olmuştu. (:
  • zaraeta  (11.12.11 21:32:36) 
görecelidir kulaç arası nefes ama 4 te bir atılır ve su içinde nefes verilir dışarı çıkınca alınır sistem bu e tabi zamanla pratik yaptıkça su içindeki dinamiğinde değişecek bacaklarını cok ayırmadan ve dizden kırmadan seri seri çırp sert değil ama seri ;)


  • gündüz m  (11.12.11 21:52:12) 
netice hep aynı ise serbest yüzüşte nefes alma tekniğini beceremiyorsunuz demektir. doğru nefes almayı öğrenmeniz kendi başınıza veya internetten tarifle çok zor. bir bilenin, özellikle bir yüzme hocasının hatanızı görüp düzeltmesi gerekiyor ki düzeltin.

ama bunlar çok uzun işler. ne yapıyoruz peki? böyle zor işlerle uğraşmayı bırakıp sırtüstü yüzüyoruz :) nefes alma probleminiz kalmıyor.

nerden mi biliyorum? bende de aynı sorun var. sırtüstü yüzüyorum. tombul teyzelere fark atıyorum sonra :)
  • mea maxima culpa  (11.12.11 22:46:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.