[]

mıknatıslar, sonsuz enerji, erke dönergeci

demin konudan konuya atlayarak bunları biraz okudum da, birkaç soru oluştu kafamda.
1. mıknatıs doğada doğal olarak bulunabiliyorsa nasıl o hale gelmiş oluyor doğada?
2. doğal mıknatıs ne şartlarda çıkarılıyor topraktan?
3. birkaç mıknatıs ile sonsuz döngü sağlanamaz mı, erke dönergeci oluyor mu olmuyor mu pratikte?

 
3. yü cevaplayım. sözelciydim ama şöyle bir şey var, dediğin sistemde sürekli bir enerji kaybı olacak. %100 verimde kullanılamaz o çekim gücü. o yüzden git gide azalacak. ama enerji tasarrufu yapmak adına kullanılabilir diye düşünüyorum.


  • army14  (11.12.11 15:52:44) 
dünya da bir çeşit mıknatıstır, zıpla havaya seni 1 sn de yere yapıştırır, demir falan olmana da gerek yok o derece güçlü. doğadaki mıknatıslar da bu çekim gücünden etkilenerek zamanla oluşmuşlardır, kutuplarında elektron birikmesinden kaynaklanıyor çekim güçleri.

enerji sadece dönüştürülerek kullanılır. 3newton harcayıp 5 newton elde edemezsin, tarihten günümüze hep sürekli bir enerji kaynağı için uğraşılmış ama hiçbiri başarılı olamamış, doğanın kanununa aykırı bir kere, sonsuza kadar da olacağını zannetmiyorum. ancak şu olabilir, çok basit maddelerin içerilerinde hapsettikleri enerjileri kullanabileceğimiz teknolojiler gelişebilir. uranyum gibi maddeler kullanılıyor zaten elektrik üretiminde, yakın tarihte her yerde kullanılabilir.
  • mtrsykl  (11.12.11 16:56:08) 
birkaç mıknatısla nasıl döngü oluşturacaksınız ki? enerji üretmek için birşeyleri hareket ettirmeniz lazım bkz. içten yanmalı motor veya gaz türbini.

iki sistemde de yakıt var bunu yakınca basınç oluşturuyorsunuz pistonu veya türbini hareket ettiriyor bu da.

yani mıknatısla gidip gelen bir hareket yaratacak bir fikriniz varsa durmayın koşun gidin patent alın. dünyanın en zengin insanı olabilirsiniz kısa sürede.
  • paltar yuyan masin  (11.12.11 18:04:15) 
elektrik motoru bunun ters mantığınla çalışır zaten. elektrik verip manyetik alan oluşturup mıknatısların dönmesi sağlanır.


  • r_u_h  (12.12.11 03:35:25) 
ikinci dünya savaşından beri çok gizli çalışmalar yapılmış bugün artık bazı şeylerin açığa çıkması engellenememiş durumda.

enerji vardan yok yoktan var olmuyor mıknatısların ömrü dolana kadar (manyetik özellikleri kullanılamaz hale gelene kadar) bu tip motorlar çalışıyor. Gelecekte belki 50 yıl sonrası için belki 100 belki 200 yıl sonra piyasaya sürülmesi düşünülen teknoloji.

nanoteknolojinin de gelişmesiyle bu motorlar nano boyutta yapılacak aslen çalışmalar var ama kamuoyundak ırak.

kendi imkanlarıyla benzer motorlar icat edip zengin olma peşinde koşan ve patent almayı başaran, elinde patentli çalışır durumda kendi motoru olan herkes cazip tekliflerle uluslararası enerji devlerine satıyor icatlarını. Bu tip şeylerin piyasaya çıkması istenmiyor.

aşağıdaki video ve o sayfadaki bağlantılardan pek çok videoya ulaşabilirsiniz. inngilizceniz, rusçanız varsa video isimlerinden yola çıkarak döküman da bulabilirsiniz. vakit geçirebilirsiniz ama bunun üzeriden zengin olmak hayal.

www.youtube.com
  • cultureent  (13.12.11 00:39:48 ~ 00:40:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.