[]

fotoğrafçılık sanatından anlayan kişiler

fotoğrafçılık ödevimle ilgili bir sorum var: ödevin konusu ''saat''. bu konuda slr bir makine ile 50 adet fotoğraf çekip hocaya sunmam gerekiyor; lakin sizin vizyonunuza ihtiyacım var. şöyle ki, 50 adet fotoğrafı saat öğesi ile nasıl sınırsız bir duruma getirebilirim? istanbul'da saat fotoğrafı çekebileceğim antika ve tarihi yerler(dolmabahçe saat kulesi gibi) önerebilir misiniz? son olarak saati çekerken bu unsuru ön planda tutacak nasıl bir kadraj oluşturmalıyım? kısacası fikirlerinizi bekliyorum. sevgiler.




 
Saat diyince aklıma geldi. Haydarpaşa tren garının iskeleye bakan cephesinde bi saat var.


  • aiclia  (11.12.11 11:13:54) 
koudelka'nın saatını ön planda tuttugu prag fotograflari var. istanbul u dolasir ayni kompozisyonu olusturur, kendi istanbul fotograflarini cekersin. günün belli saatlerinde istanbul un belli mekanlarinda olursun. bir nevi photodiary de yapmis olursun.


  • jackofalltrades  (11.12.11 11:16:28) 
ben olsam saat deyince sadece obje olarak saati ele almazdım. hoca nasıl işler bekler siz daha iyi bilirsiniz gerçi ama ezan, teneffüs zili, güneşin açısı ve gölgeler... bunlar hep saatle ilgili şeyler...


  • ruhibirbanyo  (11.12.11 11:19:11) 
bence saatli bir meydanda (ya da bana göre herhangi bir caddeyi tepeden gören bir yerde) eğer sıkıntı olmayacaksa time lapse yapabilirsin. içlerinden aynı karenin farklı zamanlardaki 50 halini seçersin.

benim düşündüğüm kare 3'ler kuralına göre sol üstteki ilgi noktasına (interest point) saati oturtman ve kalan yerlerde de gün ışığını+insanları görmemiz.
  • kayranin kedisi  (11.12.11 11:20:17) 
@jackofalltrades fikri bence de güzel. Onun fikrinden benim aklıma da şu geldi
Sabah kalkarsın ve rutin bir gününü fotoğraflarsın. Mekanın,zamanın,eylemin değişimlerini içinde saatin olduğu kareler ile anlatırsın.

  • burka  (11.12.11 11:23:02) 
kurulabileceğin bir meydanda gün batmadan önce 10ar dakika arayla tamamen aynı kadrajda güzel bir saatin gökyüzüyle beraber fotoğraflarını çekip (10 tane falan) bir şekilde dizerdim, keserek ya da saat dilimleri halinde olabilir bilmiyorum, zor ama çok güzel olur.


  • yuto  (11.12.11 13:10:20) 
mizansen hazırlamak konusunda bir kısıtlama yoksa otobüs duraklarında bekleyen insanlardan rica edersin saatlerine baksınlar (otobüs durağı ve zaman en ilişkili şeyler bence) böylece 50 ayrı insan ve 50 ayrı zaman olur. tabi sanatsal olur mu? neden olmasın. sanata sınırlama getirmemek lazım.
bi de, bir saatçiye gidip orada çeşitli şekillerde saatlere bakan ve saatlerin kendi fotoğraflarını çekebilirsin. bence bu ikincisi birinciden daha ilginç olaibilir. birincisi mizansen olacak çünkü.
sanırım ben insanları fotoğraflamayı seviyorum, o yüzden saati insansız düşünemedim.
  • ben smyrna  (11.12.11 13:10:24) 
bence bi saat çiye git aynı anda yüzlercesini kadraja al. tabi bulundugun yerde böyle bi saatçi varsa


  • spadæs  (11.12.11 13:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.