[]

Artvin'e tayinim çıktı. Mutlu olayım mı?

Artvin'e atandım, kış günü zor olur mu ev bulmak, yerleşmek, ya da geçici kalacak bir yer bulmak. Bir de mutlu olayım mı, çok uzak diye gözüm korkuyor. Sosyal hayat nasıldır, insanlar nasıldır. Kiralar nasıldır. İlçelere ulaşım nasıldır. Var mı bir fikri olan arkadaş?




 
sosyal hayat açısından sıkıntılı bir yer olduğunu biliyorum. göreceli bir konu olmasına rağmen genellikle eğlenmeye, denize falan Hopa'ya gelirler artvindekiler.


  • fiyuuuu  (10.12.11 23:15:44) 
hiç gitmedim ama oralı arkadaşlarım var. bence insanları çok sıcaktır, açık görüşlüdür. bir de yeşil falan, güzel görünüyor. ben sevinirdim.


  • mezzosprite  (10.12.11 23:17:23) 
olun tabi mutlu, kars ya da trabzon havaalanlarından gidebilirsiniz. mesafeyi dert etmeyin. karadeniz'e ulasım cok rahat. artvin ilçeden ilçeye değişir ama genel olarak beklentilerinizin gayet üstünde bir yerle karsılasacagınıza eminim:) insanı cok yardımseverdir, karadeniz sahil hattında pek cok öğretmenevi var kalacak yerin problem olacagını hiç sanmam.


  • art vandaley  (10.12.11 23:17:40) 
Yeşilliği seviyorsan dünyanın en mutlu insanı olabilirsin


  • ozdemirac7  (10.12.11 23:19:25) 
bence mis gibin, sağını solunu geçtim, batum tam dibinde. bayağı bayağı eğlence merkezi olma niyetinde orası. ülke ülke gezersin sıkıldıkça.


  • hewit  (11.12.11 00:00:02) 
güneydoğuya gitmekte vardı.

güzel yerdir seversin
  • efrasiyab87  (11.12.11 00:48:28) 
bir artvinli üniversiteden yakın arkadaşım. tüm artvinliler böyle ise, hadi en azından yarısı kafasında ise, seni müthiş fantastik günler bekliyor. çılgın adamdı vesselam.


  • domine deyus  (11.12.11 08:42:50) 
Artvin muhtemelen gördüğün en küçücük yer olucak.
İnsanları iyidir, köylerinde sadece yaşlılar olmasına rağmen, şehir merkezi ortalama bi nüfusa sahip memurlar vs nedeniyle.
Sosyal hayat diye bahsettiğin şey, Artvinde pek yok maalesef.
Gelgelelim insanları iyi niyetli, hoş sohbet, düzgün insanlardır, çoğunluğu yani. İçmeyi severler. Muhafazakar değildirler.
Yağmur oldugunda- ki muhtemelen yılın 250 günü yağmur olucak- ulaşım oldukça problemli olabiliyor ilçelere.
Kiralar hakkında pek bilgi sahibi olmasam da, merkezde Artvin'e göre pahalı sayılabilicek bi rakam oldugunu duymuştum. 100 m2 ev, 400-500 falan gibi. Ama doğruluğundan emin değilim.
Yine daha önce de söylendiği gibi, gördüğün en yeşil yer olucak gerçekten. Bambaşka bi' güzelliği vardır, hani böyle kafa dinlenicek, sakin sakin yaşanıcak biyer. Hayatında muhtemelen tekrar böyle bi zaman geçiremiceksin, tatil gibi düşünüp tadını çıkar, bol bol dolaş bence.
  • Saat1  (11.12.11 13:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.